Laura Guarch publica ‘Circulo Lunar’, avançament del seu primer disc

La cantant i compositora d’Ulldecona, establerta a Londres, 
traurà l’àlbum ‘Krëodyli’ el dijous 23 de setembre

05 septiembre 2021 09:00 | Actualizado a 05 septiembre 2021 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de publicar dos singles autoproduïts el 2020, Fleeting Light i Nàufrags, la cantant, compositora, creadora interdisciplinar i performer d’Ulldecona Laura Guarch publicarà el 23 de setembre el seu disc de debut, Krëodyli, coproduït amb Vic Moliner, Pau Brugada, Laia Vallès i Chris Murphy, de la mà de Segell Microscopi.

Com avançament, ha tret el single Círculo lunar, una cançó de pop electrònic que connecta «a totes les mares del passat amb totes les mares presents i futures a través d’un fil que les uneix al paisatge, des de les profunditats d’un volcà fins a l’horitzó més enllà del mar. Les pedres, els núvols, les flors i la lluna també són mare i formen part de l’empoderament femení que sorgeix a través de la col·lectivitat», explica.

A Círculo Lunar, combina la veu futurista i robotitzada del vocoder, la veu clara i angèlica i la veu que emana de la força del col·lectiu. Les veus s’embolcallen en textures d’electrònica analògica i digital, a la vegada que escoltem sons provinents de les pedres d’Ulldecona, utilitzades com a percussió.

Concerts

Els seus pròxims concerts són a Palma de Mallorca (14 de setembre), Aielo de Malferit Festival de València (18 de setembre) i al seu poble natal, Ulldecona (25 de setembre).

Establerta a Londres durant els darrers anys, Laura Guarch ha rebut dos comissions de composició vocal per part de Spitalfields Music, ha col.laborat com a cantant, compositora i performer en diferents projectes amb les companyies Convex i Plutonyka, ha treballat com a vocalista professional en formacions a cappella i cors de música moderna i ha presentat performance site-specific, rutes participatives amb àudio-guia i instal·lacions sonores als festivals Totally Thames (Londres), Spitalfields Music Open Call (Londres) i Inund’art (Girona).

Guardonada per l’Arts Council England amb una beca per fer recerca en enregistrament sonor de l’entorn, composició i performance, aquesta tardor viatjarà a Islàndia per enregistrar el so de les glaceres i interactuar-hi amb la seva veu, amb sessions d’enregistrament a Greehouse Studios amb el productor Francesco Fabris.

Inicis a Tortosa

Laura Guarch va estudiar piano clàssic i clarinet al Conservatori de Tortosa, es va graduar a l’ESMUC, va participar en el programa de TV3 Oh Happy Day amb els Barcelona Gospel Messengers i el seu anterior espectacle Street Vocals l’ha portat a actuar repetidament en festivals a Alemanya, Suïssa, Liechtenstein, el Regne Unit, la República Txeca i Montenegro.

Comentarios
Multimedia Diari