‘L’ermita sota l’aigua’, la revalorització del talent en un territori de cruïlla

Exposició. El Museu de Tortosa obrirà al públic, el 25 de novembre, la mostra ‘L’ermita sota l’aigua’, que comptarà amb obres inèdites creades per artistes multidisciplinars

21 noviembre 2021 12:20 | Actualizado a 21 noviembre 2021 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«L’ermita sota a l’aigua és una exposició molt ambiciosa». Amb aquestes paraules el comissari de la mostra, Jaume Vidal Arasa, va descriure l’essència del projecte expositiu que s’inaugurarà i s’obrirà al públic el pròxim 25 de novembre, a les 19 hores, a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, i que es podrà visitar fins al febrer de 2022. L’horari de visita serà de dimarts a divendres de 10 a 13.30 hores; dissabtes de 10 a 13.30 hores i de 15.30 a 18.30 h; i els diumenges i festius de 9.30 a 13.30 hores.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va emfatitzar que l’exposició «donarà protagonisme a una quinzena d’artistes que han estat convidats a il·lustrar un relat de Jaume Vidal Arasa, un text de revalorització del talent en un territori de cruïlla i d’acollida», i afegí que «ens permetrà descobrir tot allò que amaga el territori i que volem que es descobreixi a través de cadascun dels artistes». Els creadors són: Alba G Corral, Antònia Ripoll, FMG, Rainer G Schumacher, Sabala i Sergi Ramirez, Aura Roig, Ignasi Blanch, Joan Salvadó, Mari Chordà i Núria Arias, Cinta Sabaté, Jaume Rocamora i Pilar Lanau.

Capital de la Cultura Catalana

Tot i que la gènesi de la mostra es remunta a 2019, l’alcaldessa va explicar que «vam pensar que en el marc de la Capital de la Cultura Catalana era el millor moment per portar-la a terme». Al respecte, el comissari de l’exposició va remarcar que «la Capital de la Cultura Catalana és un impuls per a tot el que passa al territori perquè Tortosa és magnètica i és un pol d’atracció». En aquest sentit, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, va recordar que «l’objectiu de la Capital de la Cultura Catalana és presentar la cultura a través d’una mirada àmplia».

Així, dels creadors que participen en L’ermita sota a l’aigua, Jaume Vidal Arasa va explicar que «l’exposició està estructurada en artistes que treballen al territori, altres que han vingut de fora per a treballar-hi i d’altres que se n’han anat a fora a adquirir talent i després han tornat». En aquesta mateixa línia va destacar que «com a art contemporani, l’exposició és una de les més rellevants de la província perquè hi participen artistes reconeguts i amb una llarga trajectòria».

El resultat és una mostra de treballs i processos artístics que reuneix disciplines molt diverses i que traça relacions entre artistes que dirigeixen la seva mirada als vuit eixos que estructuren el programa d’activitats de Tortosa Capital de la Cultura Catalana. «Els artistes interactuen i dialoguen en alguns dels eixos, com un far a l’hora de treballar», assegurà Jaume Vidal Arasa. Així, la mostra acollirà obres inèdites, com la que ahir estava realitzant, in situ al Museu de Tortosa, l’il·lustrador Ignasi Blanch.

Paral·lelament a l’exposició, s’ha realitzat un document exhaustiu de cada artista, amb entrevistes, que el públic podrà trobar a l’exposició. Al respecte, l’impulsor de L’ermita sota a l’aigua, Josep Piñol, va explicar que «durant el procés creatiu, vam fer un enregistrament audiovisual que es podrà veure en format documental al Museu i després cadascun dels artistes tindrà la seva càpsula particular, a la que es podrà accedir a través d’un codi QR disponible a la cartel·la de cadascun dels artistes».

Per últim, Josep Piñol va ressaltar que l’exposició ha servit per apropar els artistes i per això «està expectant al dia de la inauguració, ja que en la posada en comú de totes les peces audiovisuals, hi ha hagut artistes que ja s’han sorprès».

Comentarios
Multimedia Diari