Llegeix les primeres pàgines de la novel·la 'Jo, que no he conegut els homes'

Descarrega't el pròleg i les primeres pàgines de l'inquietant obra de Jacqueline Harpman, que t'ofereixen Diari de Tarragona i Edicions del Periscopi. En llibreries, el proper dilluns dia 8. En castellà publica Alianza Editorial.

05 febrero 2021 14:57 | Actualizado a 06 febrero 2021 19:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una novel·la traduïda per Anna Casassas i amb pròleg de Sophie Mackintosh.

En un planeta irreconeixible, quaranta dones sobreviuen engabiades, custodiades per silenciosos homes uniformats. La més jove d'elles, l'única que no recorda com era el món abans de la catàstrofe, narra aquest relat pertorbador i es pregunta sobre el que ens fa humans. Mentrestant, va descobrint les emocions essencials: la nostàlgia, l'amor, l'amistat i la mort. Fins que un dia tot canvia...

 

 

«Aquesta aproximació a la mort, al patiment, fa difícil d'analitzar la novel·la si no se sap que l'autora era jueva i que durant la Segona Guerra Mundial va fugir amb la seva família a Casablanca. En la crueltat sense sentit de la reclusió, en l'espetec inacabable dels fuets dels misteriosos guàrdies de la presó, en la inevitabilitat repugnant d'anar descobrint que en aquell planeta tothom que ha estat empresonat com elles ha mort, hi ressonen els camps de concentració», escriu la Sophie Mackintosh al pròleg. Part de la família de Jacqueline Harpman va ser assassinada a Auschwitz.

Jacqueline Harpman (1929-2012) va ser una escriptora i psicoanalista belga d'origen jueu. Malgrat haver estat reconeguda amb premis importants, com ara el Médicis, (1996), és una autora per descobrir entre el gran públic. 

'Jo, que no he conegut els homes' arriba a les llibreries dilluns dia 8 de febrer.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari