‘Llegir un bombó, tastar un llibre’, el regal que uneix literatura i xocolata

La Llibreria La 2 de Viladrich i l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa s’alineen per crear una original experiència

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Ahir va tenir lloc la presentació del projecte amb la degustació dels bombons. FOTO: JOAN REVILLASDETALL DE LES CAPSES AMB LLIBRES I BOMBONS. FOTO: JOAN REV ILLAS

Ahir va tenir lloc la presentació del projecte amb la degustació dels bombons. FOTO: JOAN REVILLASDETALL DE LES CAPSES AMB LLIBRES I BOMBONS. FOTO: JOAN REV ILLAS

Pocs plaers són comparables, per als bons lectors, al de gaudir tranquil·lament d’un bon clàssic de la literatura. Si, a més, es fa acompanyat d’algun dolç com d’un bombó de xocolata, el moment es torna deliciós i indescriptible. Per això, des d’ahir els amants dels llibres i de la xocolata estan d’enhorabona: ja tenen la seua fusió perfecta, dos dels plaers més grans de la vida terrenal en una original experiència sensorial. Es tracta del pack Llegir un bombó, tastar un llibre que han preparat la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa i l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa.

La proposta presenta dos productes. D’una banda, una caixeta de sis bombons inspirats en sis obres literàries, realitzats per l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa. Cadascun dels bombons va acompanyat d’un codi QR, que dona accés a la lectura d’un petit fragment de l’obra en la qual s’ha inspirat. De l’altra, s’ofereix una caixa regal que inclou la capseta de bombons i un llibre, a escollir entre els títols seleccionats.

A més a més, el disseny de totes les capses és obra dels artistes tortosins Pilar Lanau i Leonardo Escoda, creada expressament per a l’ocasió.

Per aquesta primera edició de la proposta, s’han escollit sis obres clàssiques, en les edicions de les quals hi ha participació d’autors, d’il·lustradors i traductors originaris de les Terres de l’Ebre.

«El projecte va sortir d’una pluja d’idees, i ha sigut un repte portar-lo a terme, però alhora ha sigut molt motivador. Esperem que siga la primera edició de moltes», va explicar ahir en la presentació del projecte la llibretera Vanessa Bargalló.

En concret s’han seleccionat les següents obres: Convivència d’aigües, de Zoraida Burgos (La Breu edicions), que recull l’obra poètica de l’autora tortosina; Crimen y castigo, de Fiodor Dostoyevsky, (Editorial Alma), obra cabdal de la literatura clàssica russa il·lustrada pel roquetenc Ignasi Blanch; El color que cayó del espacio, de H.P. Lovecraft, (Nórdica Libros), mestre de la literatura fantàstica i de terror, amb il·lustracions Albert Asensio, nascut a Horta de Sant Joan; Orgull i prejudici, de Jane Austen (Alpha Editorial), una de les obres més representatives de la literatura anglesa, amb una acurada traducció de l’ampostí Yannick Garcia; Tots els sonets, de William Shakespeare (Adesiara Editorial), amb la traducció del poeta tortosí Gerard Vergés, que ha estat sovint qualificada com la millor en llengua catalana, i Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), una edició crítica, en la qual participa el tortosí Enric Querol, d’una obra única i singular en el context de la literatura en llengua catalana del segle XVI i que aporta informació valuosa sobre la història de Tortosa.

Les veus dels fragments llegits són de Lluís Martín Santos, Xell Aixarch, Olga Méndez, Meritxell Sabaté, Alba Figueroa i Maria Cinta Villamon, coordinades pel dramaturg Valer Gisbert.

La llibretera Ester Galindo, per la seua banda, va agrair la col·laboració de tots en aquest projecte coral que apropa «la literatura universal amb una mirada ebrenca». L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va aplaudir la iniciativa i va felicitar els alumnes de l’Escola d’Hoteleria. «Tenim al davant una capsa regal ideal per a aquestes festes de Nadal», va valorar.

La particularitat del projecte és, a més, que cada bombó s’ha creat expressament per a cada llibre en particular, segons l’època o el lloc de procedència de l’autor. Des de l’Escola d’Hoteleria, que hi ha treballat durant dos mesos, van explicar ahir com, per exemple, s’han emprat els fruits secs per a Dostoyevsky, el gingebre i la llimona per a Shakespeare, la taronja per a Burgos, o la canyella per a Despuig... Tota una experiència!

Temas

Comentarios

Lea También