‘Obre els ulls’, el cant a l’esperança d’Albert Jordà

El cantautor tarragoní publica el single que marca el final del túnel social actual amb un ritme mogut i música pop electrònica.

19 junio 2021 15:33 | Actualizado a 19 junio 2021 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Encara podem sortir-nos-en com a país, com a civilització; encara podem salvar la Terra; encara podem restablir allò que realment ens fa ser humans; està a les nostres mans». Aquest és l’horitzó d’Obre els ulls, el nou single de l’Albert Jordà, una cançó que marca el final del túnel de la Covid-19, amb un ritme mogut i una música pop electrònica, una mica diferent de l’estil habitual en el tarragoní. «És un gir cap a allò que feia abans, encara que ambuna visió actual, amb elements de ritme, sintetitzadors».

El duo TMN reinterpreta el tema amb el seu pop enèrgic ric en textures.

Justament abans del confinament per la pandèmia, el cantautor publicava La grandesa d’un silenci (Segell Microscopi), el seu cinquè llarga durada, en què reflexionava sobre el dia a dia frenètic i proposava una aturada en el camí. Poc s’imaginava, ni ell ni ningú, que aquesta aturada arribaria abruptament i de forma tràgica.

 

Durant el tancament, el músic es va replegar sobre si mateix, sense espai per a la creativitat i va ser aquest hivern quan va sorgir Obre els ulls. «La idea del tema és que potser aquesta situació ens servirà de lliçó de cara al futur». No obstant això, Jordà no només fa referència a la crisi sanitària. «Ja veníem escarmentats per altres coses i la realitat dels problemes que hi ha en el món ja venia d’abans. Però la pandèmia encara ha fet més mal a tots aquells pobles més vulnerables. I nosaltres encara ens podem sentir una mica privilegiats dintre d’aquest horror», diu. 

En aquest sentit, defensa que Obre els ulls és una composició necessària fins i tot per a ell mateix, «per treure alguna cosa optimista de tot plegat. No tenia ganes de crear res que encara ens posés més tristos perquè hem de ser positius. I això és el que espero contagiar a la gent. És el meu delit». Una cançó que ve acompanyada d’un videoclip, que es pot veure a YouTube. I que sonarà en directe en el marc del Festival Minipop Sant Magí, el pròxim 22 d’agost, al Camp de Mart.

 

Obre els ulls, a més a més, té dues versions, la segona de la mà del duo tarragoní de pop

electrònic TMN format per Juan Antonio Moreno i Sara Alija. «Som amics i de fet el Juan i jo toquem junts sovint. Els vaig oferir de fer un remake i va ser molt divertit perquè no van respectar gairebé res de la cançó original. Ho van tornar a reinterpretar i és com una versió del mateix tema», explica en Jordà. 

Només single
Aquesta invitació a la reacció, a aquest moviment global per integrar els més desfavorits ve d’antigues composicions de l’artista, que romanien als calaixos del record. «Aquest hivern estava revisant material i va sortir aquesta cançó, que tenia sense acabar, i em va semblar tan diferent i tan directa que vaig pensar que era ideal per aquest estiu. 

Obre els ulls és el segon tema que el cantautor publica únicament en senzill, per a sort de col·leccionistes i melòmans. «El primer single que vaig treure es deia Els núvols i vull que tots dos es quedin com a senzills». Així, el músic assenyala que un cop passat l’estiu continuarà revisant material, probablement preparant un nou treball, encara que ja avança que Obre els ulls no serà un dels temes. «No formarà de cap àlbum en un futur».

L’Albert torna d’aquesta manera a la composició, per donar vida a un sector, el musical, que de mica en mica comença a despertar-se d’un llarg sopor.

Comentarios
Multimedia Diari