'Policies', una novel·la sobre els Mossos d'Esquadra

Joan Miquel Capell i Andreu Martín uneixen les plomes i escriuen la primera obra conjunta, publicada por Alrevés.

26 octubre 2021 17:50 | Actualizado a 26 octubre 2021 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els escriptors Joan Miquel Capell (Barcelona, 1960) i Andreu Martín (Barcelona, 1949) presenten la seva primera novel·la conjunta, 'Policies' (Alrevés), dins la col·lecció Crims.cat. El relat se centra en els Mossos d’Esquadra i està ambientat en la Barcelona olímpica. La mort d'una jove de catorze anys, Melody Coughran, filla d'un famós pilot de cotxes a Califòrnia, és el punt de connexió entre els membres de la Brigada Antidroga de la policia catalana i el cos nord-americà en una investigació per desmantellar una xarxa de falsificació de medicaments. La novel·la vol ser un homenatge als orígens i les competències dels Mossos.

Per tal de resoldre el cas, els agents catalans col·laboraran amb el Lou Díaz, un atípic investigador nord-americà i vell conegut del cos de Mossos, acabat d'arribar a la ciutat comtal. Una trama sobre el narcotràfic i el crim organitzat, però també sobre les males praxis mèdiques, falsificacions de documents o captació i tràfic de menors, en un relat tenyit de violència.

 

 

El relat escrit a quatre mans s’emmarca entorn aquestes històries, que es van mesclant i que estan «envoltades d’una informació més pròpia de la novel·la històrica». Joan Miquel Capell també ha assegurat que els casos que ells plantegen s’escapen de la 'clàssica' novel·la negra. «Plantegem altres escenaris com granges, escorçadors…», ha assegurat Capell.

L'aliança entre Joan Miquel Capell –mosso d'esquadra que va arribar a ser comissari- i Andreu Martín neix de l'obsessió del propi Martín per la «versemblança». En paraules d’Andreu Martín, «la unió havia de materialitzar-se en algun moment» i ha sigut en aquesta novel·la, on ell ha participat des d’un punt de vista literari.

 

Comentarios
Multimedia Diari