Tastets de cinema

TGN. El cineasta David Aymerich inaugura uns tallers a la seu d’Ayhe Productions, per formar-se sense sortir de la ciutat

18 marzo 2021 07:30 | Actualizado a 18 marzo 2021 07:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El somni de formar part de la creació d’una pel·lícula està una mica més a prop de complir-se per als tarragonins i tarragonines sense necessitat de sortir de casa. I és que la setmana vinent s’inauguren els Tallers de Cinema de Tarragona (TCT), de la mà de David Aymerich i d’Ayhe Productions, de la qual és productor. En el que és un camí més per treballar en el sector, alhora que es fomenta el cinema en la ciutat.

«Des de molt petit sempre m’ha agradat el món del cinema i m’he volgut dedicar des de Tarragona, un fet que fins al dia d’avui era molt complicat perquè sí que hi ha la carrera de Comunicació Audiovisual, els Cicles formatius o l’Escola d’Art i Disseny, però no hi ha res específic de cinema en aquest cas a la ciutat», manifestà ahir Aymerich en la presentació tant dels tallers com de la imatge gràfica, que representa la Catedral i que va a càrrec d’Edu Polo. «Moltes famílies, o no tenen recursos, o se’t fa molt complicat haver d’anar i tornar a Barcelona, i ja no parlem de Madrid», afegí el cineasta tarragoní. Així, amb la voluntat de pal·liar la situació i de donar una oportunitat, especialment als joves, de tenir un contacte amb la professió, Aymerich posa en marxa aquesta formació docent complementària.

Els tallers, trimestrals, volen tocar tots els vessants possibles de la cinematografia amb sessions dirigides per professionals en actiu, que coneixen la realitat del carrer. Perquè, com afirmà el tarragoní, a vegades hi ha una distància molt important entre la teoria i la pràctica. Es tracta d’una «aposta atractiva i de qualitat», en un moment important de producció de sèries i pel·lícules. També «valenta i optimista, perquè és el que toca», defensà.

Tres són els que obriran boca, que no pas els únics, i que s’enceten la setmana vinent. En un futur s’impartirà direcció de fotografia, so o bandes sonores, entre altres propostes. El primer d’ells arriba el dimarts vinent, dia 23, amb el també tarragoní Adrià Guxens, «un gran activista dels drets socials», com apuntà Aymerich. En tres sessions, Guxens treballarà tres Masterclass.

 

 

Cinema social

La primera d’elles té a veure amb la representació de la dona al cinema, no només en l’àmbit històric, sinó actual. En aquest sentit, Aymerich assenyalà que «cada vegada hi ha més presència femenina dins del nostre sector, gràcies a les ajudes i les normes que està fomentat el Govern, que demostren que s’està fent bé». En la mateixa línia, Guxens parlarà del cinema LGBTI+, col·lectiu del qual és activista, per acabar amb Anatomia d’un curtmetratge. En aquesta, el director i guionista mostrarà com va escriure i dirigir els seus dos últims treballs, Preludi i I don’t think it is going to rain, aquest últim guanyador d’una Biznaga de Plata al Festival de Málaga de 2020.

El guió i la direcció seran els protagonistes de les classes del mes d’abril, amb l’Alberto Gross de professor. Amb l’atractiu que es plantejaran als alumnes les eines bàsiques per construir un curtmetratge de zero a cent bàsicament amb càmera de fotos i el mòbil. «El primer dia es comença a escriure el guió i s’acaba el dissabte 24 amb una petita peça, que no està tant en el valor qualitatiu, sinó en conèixer totes les passes per aixecar-la». Es dona la circumstància, a més a més, que Ayhe Productions té en aquests moments en producció un curtmetratge de Gross.

I l’últim dels tallers previstos per aquest trimestre córre a càrrec del mateix Aymerich. El tarragoní, director i guionista d’El dulce sabor del limón, donarà les claus i nocions bàsiques per gestionar un equip i crear a partir del no-res la peça des de la producció.

Dirigits a totes les edats, però sobretot als adolescents que tinguin el cuc de la professió, els tres tallers es complementen, per la qual cosa es pot assistir a un o a tots. I si bé l’ideal seria poder compartir espai entre totes les branques, la pandèmia de la Covid-19, de moment, no ho permet «ja que seríem massa gent». Així les coses, les classes, encara que pràctiques, es faran a la seu d’Ayhe, per complir les mesures de seguretat.

Més informació, matrícula i preus: contact@ayhecommunication.com i al telèfon 877053446.

Comentarios
Multimedia Diari