Xarxa Ulldecona enceta la divuitena temporada de Dissabtes de Teatre

La nova edició es manté en deu espectacles, del 18 de setembre al 7 de maig, tot i que només s’han fet públics els previstos fins al gener.

17 septiembre 2021 14:48 | Actualizado a 17 septiembre 2021 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’espectador hi trobarà teatre visual, musicals, teatre pedagògic, un concert teatralitzat, titelles, circ, màgia i altres disciplines escèniques que veuran la llum fins al 2022. Qualitat, molta innovació i variació seran els trets característics de la divuitena temporada de ‘Dissabtes de teatre’ a Ulldecona, adreçada a tothom, especialment al públic de proximitat, de les Terres de l’Ebre i el Sénia, el Maestrat i els Ports.

L’inici de la temporada, aquest dissabte 18 de setembre, ve marcada per un clàssic: l’adaptació del conte dels germans Grimm i del llibret Hansel i Gretel, el musical d’Adelheid Wette de La Roda Produccions. 

Coincidint amb la festa descentralitzada dels 25 anys de la Fundació Xarxa, que tindrà lloc arreu de Catalunya el primer cap de setmana d’octubre, El Pot Petit (grup de referència de la música familiar) oferirà Les aventures del Lleó vergonyós el dissabte 2 d’octubre. L’espectacle està protagonitzat per dos titellaires cantants i un músic que descobriran les emocions d’aquest personatge tan conegut pels xiquets i xiquetes del poble i de la comarca.

 

La programació es desenvolupa al Teatre municipal d’Ulldecona a les 18 hores.

La contaminació del mar per l’abocament de residus i deixalles tòxiques és el pal de paller de l’espectacle La Sireneta i l’illa de plàstic de la veterana companyia Dreams Teatre, representació que tindrà lloc el dissabte 6 de novembre. Es tracta d’una versió del conte d’Andersen amb una sireneta molt conscienciada pel desastre ecològic que està patint l’ecosistema marí.

La màgia, la dansa, la manipulació d’objectes, els titelles, la llengua de signes i el teatre negre explora l’obra del filòsof Paul Klé el dissabte 11 de desembre. La companyia Addaura Teatre Visual ha creat Klé, espectacle on hi participa Vassil Lambrinov, violinista de Blaumut, compositor de la música, que interpreta en directe.

La primera funció de l’any 2022 serà el dissabte 8 de gener amb l’espectacle que reviu una història real: Camí a l’escola inspirat en el documental francès Sur le chemin de l’école de Pascal Plisson. És una potent producció de la companyia Campi qui pugui que puja als escenaris els fets ocorreguts a la vida de tres germanes que sobrepassen totes les barreres i s’han d’enfrontar diàriament a obstacles i adversitats per arribar a l’escola. L’espectacle té el Premi a la millor posada en escena a la  Feria Europea de artes escénicas para niños y niñas de Gijón/Xixón (FETEN), la fira de referència estatal del teatre familiar. També ha rebut el Premi de la Crítica d’Arts Escèniques en la categoria de Millor Espectacle Familiar 2020.

Fins al maig de 2022
La programació continuarà els dissabtes 5 i 19 de febrer, 12 de març, 9 d’abril i 7 de maig. Per prudència davant de les possibles restriccions que es puguin produir segons l’evolució de la Covid, Xarxa Ulldecona només ha fet públic les funcions programades fins al mes de gener.

Els preus de les localitats es mantenen entre els 7 i els 12€, segons espectacle. La peculiaritat de la web www.ulldeteatre.org és que les entrades no tenen cost addicional en fer la compra en línia. Totes les funcions estan numerades i es manté l’horari de les sis de la tarda, al Teatre municipal Orfeó Montsià d’Ulldecona.

Comentarios
Multimedia Diari