Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Títols que parlen d’història i de cultura, que conviden a la reflexió, alhora que fan viatjar, gaudir i desconnectar

| Actualizado a 14 agosto 2022 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Abigail
Magda Szabó
La Segona Perifèria

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Abigail relata el pas de la innocència a la maduresa d’una noia en plena Segona Guerra Mundial. Parla del confús món de les aparences dels adults, de l’amistat, dels actes d’amor que no ho semblen, del coratge, de com el misteri es dissol en la intriga. I, de fons, la convulsa història d’Hongria, a les portes de la invasió nazi i atrapada pels fantasmes del seu passat.

L’alquímia de la vida
Coia Valls
Columna Edicions/Destino

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Novel·la històrica que, entre Vallbona de les Monges, Barcelona i la vila de Llívia, preludia l’instant en què l’ésser humà començava a ser la mesura de totes les coses. Al segle XV el món està canviant, però la medicina es troba ancorada en la vella fórmula de la triaca establerta en l’antiguitat clàssica. Amb tot, sempre hi ha homes i dones que busquen noves formes de guarir el cos i l’ànima, que sovint passen per bojos o bruixots. Assagen fórmules alquímiques per aconseguir la pedra filosofal o l’elixir de la vida.

La vila perduda/La aldea perdida
Max Gross
Edicions del Periscopi/Gatopardo

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Kreskol és una petita vila dintre de Polònia que ha quedat atrapada en el temps. Viuen ben bé com al segle XVIII, sense electricitat ni escoles i van amb cotxes de cavalls. També van evitar la bota del nazisme i la Segona Guerra Mundial. Però tot canviarà un bon dia quan una parella, la Pesha i l’Ishmael desapareixen. Arran de la seva recerca, el llogaret sortirà a la llum, amb tota mena de conseqüències. Una novel·la que tracta temes transcendentals de la història amb sentit de l’humor i fina ironia.

La veritat sobre la llum
Audur Ave Ólafsdóttir
Club Editor

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

S’acosta un huracà per Nadal, l’època de l’any en què el dia dura sis hores. La casa esdevé un lloc estratègic, els papers que la tia-àvia guardava als armaris, companys de convivència. Parlen de llevadores que travessen tempestes de neu per acollir nounats, de balenes que s’ajuden en els parts, de la superioritat de les ovelles sobre els humans, del gran viatge de la foscor a la llum. Mentrestant, al pis de sobre, un turista australià subjugat per les aurores boreals ignora l’amenaça que s’acosta.

La guardiana de records de Kíiv
Erin Litteken
Navona Editorial

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

El 1929, la Katya té setze anys, viu envoltada de la família i està enamorada del seu amic de la infància. Quan els activistes de Stalin comencen a arribar a Ucraïna defensant la grandesa de l’agricultura col·lectiva, són només uns pocs. Però aviat els veïns comencen a desaparèixer i els que parlen no són vistos mai més. A partir d’aquest moment, cada dia és un futur incert. Setanta anys després d’aquells fets, una jove vídua descobreix el diari de la seva àvia, que li revelarà els secrets llargament enterrats del passat turmentat de la seva família. Rússia i Ucraïna, una relació de sang.

Ja estem morts, amor
Xavier Aliaga
Angle Editorial

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

L’Anaïs va morir quan tenia setze anys i té una història per explicar. La dels seus pares, Tristany i Minerva, de com es coneixen, s’enamoren i comencen una vida plegats. Una història de passió, compromís, ascensos professionals, rutines, traïcions i malentesos que podria ser com qualsevol altra. Si no fos perquè els pares s’hauran d’enfrontar a la pitjor de les pèrdues. I hauran de continuar vivint i decidir si encara es podran reconstruir com a parella.

Musclos per sopar
Birgit Vanderbeke
Viena Edicions. Col·lecció Petits Plaers

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Un vespre, una modèlica família alemanya espera la tornada del pare, el cap de casa, que ve d’un viatge de negocis que ha de suposar un ascens laboral i social. Han preparat musclos per sopar, el seu plat preferit, tot i que a cap dels altres els agraden especialment. Però passen les hores i el pare no arriba... Mare, fill i filla comencen a parlar i a poc a poc es va gestant una revolta que posarà en qüestió el sistema patriarcal al qual es troben sotmesos.

Totes les narracions del Delta
Sebastià Juan Arbó
Proa

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Les narracions, publicades i inèdites, amb què Sebastià Juan-Arbó va crear el mite del Delta de l’Ebre. Relats publicats dècades enrere en llibres, altres gairebé desconeguts que van aparèixer a la premsa i també peces inèdites de gran valor literari i testimonial. El filòleg Joan Antoni Forcadell ha tingut cura d’aquest volum. Un llibre que convida el lector d’avui a un passeig literari plaent que li permetrà redescobrir el Delta, en una època de vacances i, potser, de destinació estiuenca.

Nits de pesta
Orhan Pamuk
Més Llibres

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

Torna el Nobel de Literatura. Primavera de 1901: una epidèmia de pesta fa estralls entre els habitants de l’illa de Minguer, 29a província de l’imperi Otomà. El sultà Abdülhamit primer hi envia el seu inspector en cap de salut, el químic Bonkowski Paixà, i el jove i exitós doctor Nuri, que viatja acompanyat de la seva dona, Pakize Sultan, neboda del sultà. A l’illa també hi trobaran el jove oficial otomà Major Kâmil; la illenca Zeynep, de qui aquest últim està enamorat; el governador Sami Paixà, desbordat per la situació, i la seva bella amant Marika.

La història de la nostàlgia
Natàlia Romaní
Univers

$!10 novel·les en català per gaudir del tram final de l’estiu

La Universitat de Pembroke és el punt d’inici d’aquesta història, el lloc on convergeixen les vides de la Laura, en David i la Sarah, origen d’un conflicte entre la passió i la lleialtat, l’amor i l’amistat. Relat d’aquest triàngle és la crònica d’un viatge en què el lector visitarà els arxius plens de pols de les cases de Park Slope, a Brooklyn, compartirà tertúlies al Cafè de San Marco de Trieste i recorrerà les carreteres de Croàcia i Sèrbia fins als confins més remots del vell continent, resseguint el curs del Danubi de la mà de Claudio Magris.

Comentarios
Multimedia Diari