Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Actuacions de rodatge pensant en les cites d’aquest mes d’agost

Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els del barri cooperativista actuaven als Pallaresos i volien fer una passa endavant. Tot i no haver pogut portar un castell de 8, sí que van poder descarregar el pd6 que a Reus els havia quedat carregat

| Actualizado a 08 agosto 2022 08:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diumenge d’estiu calorós i amb les primeres actuacions castelleres d’aquest mes d’agost que està marcat en vermell per moltes de les colles castelleres del nostre territori. Una de les cites més destacades era a Llorenç del Penedès a la una del migdia i que reunia la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell. Les tres colles arribaven a plaça amb els objectius que s’havien marcat pel tram de la temporada on ens trobem fets, però amb ganes de rodar castells i estructures de cara les diades que els venen aquests dies.

Els encarregats d’obrir plaça eren els Nens del Vendrell. Arribaven amb ganes de repetir l’actuació que van fer per Santa Anna, i començaven amb bon peu per fer-ho. El primer castell que triaven era el 4d7p, ja l’han descarregat en diverses ocasions, i no els va suposar cap gran problema. En segona ronda apostaven pel 2d7. El castell se’ls ha obert per baix, mentre que per dalt es tancava i això va fer que després de la carregada cedís i només els quedés en carregat. Això els feia canviar una mica el seu plantejament i a la tercera ronda de castells apostaven pel 3d7, que el descarregaven sense complicacions.

La Colla Joves Xiquets de Valls arribava amb la ressaca encara d’un Firagost on va poder estrenar el pd7f, però no se’n van sortir amb el 4d9f. Conscient que era una actuació important per agafar pulsacions, i tirar endavant el full de ruta que tenen marcat. Com ja ens té habituats obria l’actuació amb un sòlid i ferm 5d8. A segona ronda es decidien pel 2d8f. Una estructura que ja han fet en diverses ocasions, però que en aquest cas només el van poder carregar. El castell pujava amb un cert tremolí, que ja estan acostumats a treballar-lo, però just després, quan havien d’iniciar la descarregada, el pom de dalt s’ha despenjat. Aquest fet provocava que només el poguessin carregar, i un contratemps per la Joves de Valls. Acabaven l’actuació sense complicar-se molt, i descarregant el 4d8, estructura que tenen dominada, i treballen per convertir-la en el 4d9f. Han acabat la diada amb el pd6.

La Jove de Tarragona tenia algunes baixes significatives per fer front a l’actuació de Llorenç del Penedès. La intenció era rodar estructures amb la mirada posada a Sant Magí. Començaven amb el 2d7, un castell que se’ls girava una mica, però que es podien anotar sense sofrir-lo en excés. A segona ronda apostaven pel 3d8, castell que van rodant, i que és molt nou respecte a altres anys, amb la intenció de poder-lo pujar un pis més en un futur pròxim. Finalment, acabaven la ronda de castells amb el 4d8, castell que ja tenen totalment dominat, i que ja ho van demostrar pujant-lo un pis durant la Diada de les Neus a Vilanova i la Geltrú.

Una altra cita era als Pallaresos. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau volien fer una passa endavant. Així doncs, van descarregar el 2d7, 5d7 i 4d7p, i van rematar l’actuació descarregant el pd6 que els va quedar en carregat a Reus. Els Xiquets del Serrallo van anotar-se el 4d7, 3d7 i 4d6p. I els Nois de la Torre han pogut tornar a assolir el 4d7, ID 3d7, 3d7 i 4d6p. Les dues colles tarragonines també treballen pensant en Sant Magí, mentre que els del Baix Gaià ja tenen la mirada posada en la seva Festa Major, Santa Rosalia.

Comentarios
Multimedia Diari