Apropar el teatre als reusencs petits i crear un planter crític

Educació. La Fundació Teatre Fortuny presenta ‘Cap infant sense Fortuny’. El 8 de juny 500 infants de primària veuran ‘Pere i el llop’

03 junio 2021 05:30 | Actualizado a 03 junio 2021 05:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Apropar el teatre als infants, independentment de quina sigui la seva situació personal i crear un planter d’espectadors crític. Amb aquest objectiu, la Fundació Teatre Fortuny va presentar ahir el programa educatiu ‘Cap infant sense Fortuny’, el qual aproparà a prop de 500 infants el gènere teatral i el mateix Fortuny, tant en el vessant històric com patrimonial.

De moment, la iniciativa arribarà a 10 centres educatius de la ciutat, però la voluntat de l’entitat promotora és que aquesta tingui continuïtat i que s’estengui a la resta de municipis del Baix Camp. «Volem que coneguin un món més real, allunyat de les tauletes i els telèfons», va dir la seva el president de la Fundació Teatre Fortuny, Santi Vila.

Aquestes visites, agendades per dimarts 8 de juny, acolliran una visita ràpida al Teatre Fortuny i l’espectacle del conte musical de Serguei Prokófiev, Pere i el llop. Aquestes, a més, es dividiran en dos torns, d’una hora de durada cadascun i en els quals aniran nens i nenes de sisè de primària dels centres seleccionats, repartits. «L’objectiu és arribar al 100% d’alumnes de sisè, perquè s’ho mereixen. L’obra que veuran es tracta d’una de qualitat, de vessant didàctic, i excel·lent perquè es familiaritzin amb tots els instruments, així com amb els seus sons», va ampliar el coordinador del projecte, Xavier Blanc, integrant, també, de Camerata XXI de Reus. De fet, el projecte «dóna l’oportunitat, també, de conèixer l’orquestra de la ciutat», va afegir.

Treball de camp

Un altre apunt important, destacat Blanc, és «la incorporació d’altres escoles a la iniciativa per tal d’iniciar un treball de camp per conèixer quines són les realitats de les escoles». Així, treballaran més concretament les possibles causes que fan que, de vegades, el teatre no arribi a les escoles. ‘Cap infant sense Fortuny’ inclou, d’altra banda, material de suport.

«Hi ha llibres, dividits per sessions didàctiques. Permetran entrar en matèria a l’aula abans d’anar al teatre. Són útils, també, per poder conèixer la història del Fortuny, així com la de les seves instal·lacions (quins espais està format el teatre) i quina infraestructura s’activa quan ve una orquestra a tocar al teatre», va expressar Blanc.

Comentarios
Multimedia Diari