Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

CaixaForum Tarragona acull un cicle de conferències sobre els avenços científics que han permès els miralls

Els progressos en el món de la microscòpia, l’astrofísica o dels telescopis s’analitzaran en un nou cicle de xerrades amb especialistes al centre cultural tarragoní.

| Actualizado a 10 enero 2023 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Aquestes conferències es produeixen en el marc de l’exposició Miralls, dins i fora de la realitat, que es pot veure a CaixaForum Tarragona fins el 26 de febrer. La mostra, uneix física i matemàtiques en un recorregut interactiu basat en un únic element expositiu: els miralls.

Un objecte d’ús quotidià entranya el poder de fer visible el que és invisible, d’explorar organismes extremament petits o de veure objectes astronòmics que es trobin a gran distància de la Terra. Es tracta dels miralls, que gràcies a la seva gran precisió en les mesures han permès una sèrie d’avenços científics que han transformat les nostres vides, com detallarà en un nou cicle de conferències, El reflex de la ciència, CaixaForum Tarragona.

A partir del 18 de gener, el centre acollirà especialistes en astrofísica i ciències biològiques que donaran a conèixer, per exemple, com es pot viatjar través de l’espaitemps. Sota la inspiració d’Einstein, reflexionarem sobre les ones gravitacionals i ens iniciarem en la comprensió dels fenòmens astrofísics més violents. En una segona xerrada, ens remuntarem fins a gairebé els orígens de l’univers, i acabarem escorcollant el futur proper amb el telescopi més gran que s’ha enviat mai a l’espai, el James Webb. En la darrera sessió, descobrirem com es pot fer visible l’invisible mitjançant tècniques de microscòpia avançada, donant-nos l’oportunitat de veure, entre d’altres, les cèl·lules de les plantes.

Aquest cicle de conferències es realitza en el marc de l’exposició Miralls, dins i fora de la realitat, una mostra present a CaixaForum Tarragona fins el 26 de febrer que proposa experimentar i conèixer les propietats d’aquests objectes i les seves nombroses aplicacions al llarg de la història. L’exposició construeix un atractiu itinerari que permet experimentar de manera totalment interactiva amb els efectes i les particularitats dels miralls per entendre diferents fenòmens relacionats amb la física i les matemàtiques i permet qüestionar-nos la realitat del que veiem i a reflexionar sobre la nostra identitat.

Cicle de conferències

1.- Observatoris d’ones gravitacionals: tecnologia punta per a una ciència fascinant. Dimecres 18 de gener, 19h

2.- Mirant l’infinit: els telescopis més potents de la història. Dimecres 25 de gener, 19h

3.- El que no veu l’ull: com observar les cèl·lules de les plantes i el seu funcionament. Dimecres 1 de febrer, 19h

Per reservar les entrades: https://caixaforum.org/ca/tarragona/p/el-reflejo-de-la-ciencia-1_c13737079

Comentarios
Multimedia Diari