Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Educació edita una guia per millorar l’atenció inclusiva

La nova eina vol aplanar el camí de l’alumnat per aconseguir les competències en cada etapa educativa

20 noviembre 2023 11:16 | Actualizado a 21 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El departament d’Educació ha publicat una guia per a les escoles amb orientacions i propostes per millorar l’atenció educativa de l’alumnat en el marc de l’escola inclusiva, amb mesures aplicables pel professorat sota el lideratge dels equips directius.

En un comunicat, la conselleria ha detallat que les mesures i els suports de la nova eina busquen aplanar el camí de l’alumnat per aconseguir les competències en cada etapa educativa, amb iniciatives de «caràcter educatiu, preventiu i proactiu» per flexibilitzar el context d’aprenentatge.

El document, ‘Mesures i suports universals al centre educatiu’, cita com a exemples personalitzar els aprenentatges, organitzar els centres de manera flexible, o nous processos d’acció tutorial i d’orientació.

Un docent que apliqui la mirada universal podrà planificar les activitats tenint en compte les necessitats de tot l’alumnat, per evitar adaptacions posteriors d’alguns estudiants. Algunes de les pràctiques aplicables poden ser, entre d’altres, explicar a l’inici de cada classe l’objectiu de la sessió i recordar-ho al final, oferir ajuts personalitzats, proporcionar diversos camins per arribar al mateix objectiu o integrar l’avaluació al procés d’aprenentatge.

El document, de 110 pàgines, ofereix més detalls i estratègies concretes per aplicar els conceptes centrals de la guia, que vol servir com a orientació amb elements centrals que pot adaptar cada centre amb les necessitats específiques del seu alumnat.

La publicació del document va acompanyada d’una campanya de difusió al sistema educatiu que es desenvoluparà en els propers mesos, sobretot pel que fa al primer trimestre del curs.

Per ajudar amb la implementació de la mirada pedagògica, els centres interessats en la proposta de la guia podran sol·licitar formacions específiques per als claustres.

Comentarios
Multimedia Diari