Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Impuls de la ciència sobre l’educació

El pla definirà les accions per impulsar la investigació pedagògica i les possibles aplicacions en el sistema educatiu català

20 noviembre 2023 12:08 | Actualizado a 21 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 150 persones de l’àmbit de la investigació i l’educació es van reunir dimecres passat a Barcelona per definir les línies mestres del futur pla que definirà les accions per impulsar la investigació pedagògica i les possibles aplicacions en el sistema educatiu català. L’acte es va celebrar en el marc de la primera Convenció de Recerca Educativa de Catalunya, un esdeveniment per diagnosticar i definir les línies estratègiques del Pla de recerca educativa.

Durant la convenció, es van consensuat diferents aspectes sobre la investigació educativa, es van analitzar possibles obstacles i es van identificar models de referència. Els resultats de la convenció passaran a una comissió formada per experts, docents, universitats i investigadors que definiran accions concretes per al pla nou. «Per donar resposta als reptes actuals, és imprescindible que l’àmbit de la investigació i l’àmbit de l’educació estiguin connectats. Si hi sumem esforços en investigació i educació, multiplicarem els resultats», va expressar la consellera d’Educació, Anna Simó.

«Avui passem de la diagnosi a la planificació estratègica i a l’acció, i creem les condicions per convertir la investigació en educació en una aplicació pràctica per al sistema educatiu, amb el coneixement, la urgència i la serenitat necessàries per obtenir avenços», va afegir el conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat, Joaquim Nadal.

Comentarios
Multimedia Diari