Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La URV posa en marxa un laboratori d’habilitats en Intel·ligència Artificial per a docents

L’objectiu és ajudar en la transformació digital dels centres educatius

18 septiembre 2023 11:41 | Actualizado a 19 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La intel·ligència artificial (IA), en l’àmbit educatiu, té el potencial de millorar l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat i transformar la pràctica docent. Per assolir aquesta transformació, cal que el professorat disposi de les habilitats i coneixements necessaris per utilitzar la IA de manera efectiva. Aquest és l’objectiu del projecte AI SKILLS LAB, un laboratori d’habilitats en intel·ligència artificial que treballa per la transformació digital dels centres educatius a través de la competència digital docent. El projecte, impulsat per la investigadora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili Mar Camacho, i gestionat per la Fundació URV, s’ha ofert a 280 docents d’Educació Primària i Secundària.

En la posada en marxa d’aquesta iniciativa treballa un equip format per vint professionals experts en diferents àmbits que, en aquesta primera etapa, acompanyen els docents dels onze centres participants per tal de capacitar-los en el nivell B2 de competències digitals, i ajudar-los a desenvolupar habilitats en intel·ligència artificial amb eines que poden tenir al seu abast. Aquestes incorporen models d’innovació avançats basats en IA per la transformació digital dels centres com ara l’aprenentatge adaptatiu, els xatbots educatius o l’analítica de l’aprenentatge. El projecte s’allargarà fins el 31 de març de 2024, i fins llavors se celebraran diverses sessions formatives virtuals, masterclass i workshops, a càrrec d’experts internacionals de renom, que es combinaran amb el desenvolupament de projectes innovadors en cada centre, que comptaran amb l’acompanyament d’assessors que en faran el seguiment. A més, els participants hauran de documentar les evidències de projecte a fi de poder acreditar les competències adquirides.

L’equip de recerca també té en marxa altres dues iniciatives d’IA en docència, una per a equips directius de centres educatius, que ha rebut finançament del Ministeri d’Educació i, l’altra que s’impulsarà en coordinació amb l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i que consistirà en la segona fase del projecte Intelligenz.

Comentarios
Multimedia Diari