Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Xiquets del Serrallo domen el 2d7, i els Nens el 4d8

Els Nens del Vendrell queden tercers. Els del Baix Pendès signen la millor actuació de la temporada descarregant el primer castell de 8, juntament amb el 2d7, i el 5d7. Per la seva part, els Xiquets del Serrallo no han pogut amb el castell de 8

| Actualizado a 02 octubre 2022 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ganes de tornar-se a emocionar i retrobar-se amb la plaça eren les principals sensacions que es palpaven a la Tarraco Arena Plaça durant la segona jornada del Concurs de Castells aquest dissabte. Recordem que la primera va tenir lloc diumenge passat, a Torredembarra. Les 17 colles entraven a poc abans de les quatre de la tarda, i a dos quarts de cinc ja s’enlairaven els primers castells.

En una bogeria de primera ronda, amb nou colles actuant a la vegada, per una banda, set també de forma conjunta, per altra, i on només els Castellers de la Vila de Gràcia ho feien en solitari, els Nens del Vendrell ja superaven el millor castell que havien fet aquesta temporada i descarregaven el 4d8, primera estructura de 8 del 2022. En canvi, els Xiquets del Serrallo, se la prenien per agafar confiança i calmar nervis, i per això descarregaven un castell que ja havien portat a plaça enguany, el 5d7. Menys de mitja hora s’allargava aquesta ronda on tothom aconseguia descarregar els seus castells. Els Castellers de Poble Sec feien el 4d7p, els Castellers d’Esplugues el 5d7, els Castellers de Cornellà el 5d7, els Sagals d’Osona el 5d7, els Xicots de Vilafranca el 7d7, els Castellers de Terrassa el 5d7, els Bordegassos de Vilanova el 7d7, els Xics de Granollers el 4d7p, la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima el 4d7p, els Castellers de la Sagrada Família el 3d7, els Castellers de Sant Cugat el 4d8, la Colla Jove de Barcelona el 7d7, igual que els Castellers de Lleida, els Marrecs de Salt el 4d8, i els Castellers de la Vila de Gràcia es col·locaven primers descarregant el 3d8.

La classificació de la jornada de dissabte (rondes, castells i puntuació final)

$!Els Xiquets del Serrallo domen el 2d7, i els Nens el 4d8

La segona ronda també s’iniciava amb una actuació conjunta de nou colles. Els Nens del Vendrell, amb bona part dels deures ja fets, afrontaven el 2d7, castell que ja havien portat a plaça enguany. Els del Baix Penedès el descarregaven sense cap dificultat. Els Xiquets del Serrallo sabien que per afrontar el seu gran repte, primer en tenien un de més petit, descarregar el 2d7, que aquest 2022 encara no havien pogut realit. El castell estava bé, però l’enxaneta tenia dificultats per pujar, i es quedava en intent desmuntat. Els Castellers de la Vila de Gràcia continuaven primers, ja que s’anotaven el primer 2d8f de l’any, el millor de la jornada. Els Castellers de Poble Sec van descarregaven el 5d7. Els Castellers d’Esplugues el 7d7, els Sagals d’Osona el 4d8, els Xicots de Vilafranca el 5d7, els Castellers de Terrassa el 4d8, els Xics de Granollers el 4d8, els Castellers de Lleida el 4d8 i els Marrecs de Salt el 3d8. Els Castellers de Cornellà carregaven el 3d8, els Bordegassos de Vilanova feien un intent desmuntat de 2d7, els Castellers de Sant Cugat feien un intent de 3d8 i la colla Jove de Barcelona carregava el 4d8.

A tercera ronda els Nens del Vendrell posaven punt final a la seva magnífica actuació castellera, la millor de la temporada, descarregant el 5d7. Els Xiquets del Serrallo feien els deures, i sí, descarregaven un 2d7 que pujava bé, però es deformava a la baixada de l’enxaneta. Els guanyadors, els Castellers de la Vila de Gràcia s’asseguraven el títol descarregant en ronda conjunta el 4d8. Els Marrecs de Salt feien el 9d7, un id7d7 dels Segals d’Osona, els Castellers de Terrassa carregaven el 3d7ps, els Castellers de Sant Cugat executaven el 5d7, els Xics de Granollers el 7d7, els Castellers de Lleida el 5d7, els Bordegassos el 2d7, la Colla Jove de Barcelona el 4d7p, els Castellers d’Esplugues el 3d7ps, els Xicots de Vilafranca feien un id4d8, la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima el 7d7, els Castellers de la Sagrada Família el 2d6, els Castellers de Lleida el 5d7 i els Castellers de l’Espluga el 3d7ps.

A quarta ronda els Xiquets del Serrallo afrontaven el repte del dia: el 3d8. El castell mostrava bones mides, però la indecisió de la canalla feia que quedés en intent desmuntat. Els Marrecs de Salt s’asseguraven la segona plaça amb el 2d7. Els Sagals d’Osona també feien el 2d7, els Castellers de Sant Cugat el 7d7, els Xics de Granollers el 5d7, els Bordegassos de Vilanova el 5d7 i els Xicots de Vilafranca un id4d8. Els Xiquets del Serrallo aprofitaven la cinquena ronda per tornar a intentar el 3d8, que presentava pitjors mides que el segon, i tornava a quedar en intent desmuntat. Els Xicots de Vilafranca acabaven amb el 4d7p.

La millor actuació dels Nens del Vendrell els valia per col·locar-se al podi com a tercers, juntament amb els Sagals d’Osona, segons els els Marrecs de Salt i primers els Castellers de la Vila de Gràcia. La plaça va acabar fent una gran festa amb totes les colles.

Els castells que traspassen les fronteres

Sempre és dit que Tarragona és la capital dels castells. I una mostra molt clara d’això és cada dos anys, quan a més del Concurs de Castells, acull la Diada Internacional de les diferents colles que hi ha arreu del món. Es tracta d’una gran trobada que trenca tots els límits i hi regna l’alegria, i la germanor.

Es va iniciar l’any 2016, i s’han celebrat tres edicions, contant la d’enguany. Els convidats de luxe eren els Castellers d’Andorra, els Castellers de Madrid, els Castellers of London, els Xiquets de Copenhagen i els Castellers de París. Les cinc formacions arribaven conscients que la pandèmia els ha passat molta factura, però amb ganes de retrobar-se i compartir sensacions.

La Maria Ripoll és castellera dels Castellers de Madrid, on va descobrir els castells, tot i ser catalana. Reconeix que hi va arribar perquè «es va traslladar a Madrid i no coneixia a ningú i la cosina la va animar a anar-hi per conèixer a gent». Hi ha persones d’arreu de l’Estat Espanyol, però la majoria són catalans. A Tarragona arribaven emocionats i aconseguien descarregar el 4d6, i el 4d6p.

L’Oriol Domà forma part dels Castellers de París, però abans havia sigut membre de la Colla Vella Xiquets de Valls. Assegura que «la diferència a nivell tècnic i socials és molt notable, perquè són un grup molt més reduït, i, per tant, és més pròxim». A la plaça de la Font hi van poder fer el 4d6, i un pd5ps.

Ser de Salamanca i fer castells amb els Castellers of London és el cas de la Irene Rodríguez, que per Sant Jordi va veure una actuació, li va agradar i va començar a fer castells. Diu que el brexit fa que «hi vagi menys gent», però estava molt emocionada de ser a Tarragona, on van poder carregar el 4d6.

Molts estudiants que van a Copenhagen acaben als Xiquets de Copenhagen, així com explica el Robert Calvo, que mai havia fet castells, tot i ser català, i ara hi està «enganxat». La seva colla va descarregar el 4d6 a la ciutat.

Finalment, els Castellers d’Andorra van executar el 4d6, el 4d6p i el 3d6. L’actuació va acabar amb un 4d6 de germanor.

Comentarios
Multimedia Diari