Enric Herce, finalista del Premi Ictineu

Competeix en la categoria de millor novel·la amb ‘L’estrany miratge’, publicada per Males Herbes

19 marzo 2022 11:23 | Actualizado a 21 marzo 2022 07:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enric Herce ha quedat finalista del Premi Ictineu 2022 en la categoria de millor novel·la fantàstica escrita en català amb L’estrany miratge, publicada el 2021 per Males Herbes. El reusenc competeix amb Cordegel, d’Edgar Cotes, d’Edicions SECC i Les màquines del caos, de Ricard Efa, publicada per Mai Més Llibres. Es tracta d’un guardó que anualment i des de fa 14 anys entrega la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) per tal de reconèixer i visibilitzar el gènere, d’igual manera que es fa arreu d’Europa. Altres categories són novel·la fantàstica traduïda al català; conte fantàstic escrit en català; conte fantàstic traduït al català; recull fantàstic en català i il·lustració d’obra fantàstica en català. 

 

«Si bé en aquest país sembla que no sigui transcendent, de fet, algunes de les millors obres de la història són de ciència-ficció, com ara '1884', de George Orwell» (Eloi Puig. President de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia).

L’estrany miratge és una novel·la ciberpunk que combina gènere negre, ciència-ficció i denuncia social amb lluita de classes, marginació i conspiracions polítiques, en aquesta realitat i en la virtual. El guanyador, però, es coneixerà durant la Convenció Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (CatCon), que enguany se celebra a Vilanova i la Geltrú el cap de setmana del 21 i 22 de maig, dedicada a xerrades, ponències i a compartir experiències.

En aquest sentit, Eloi Puig, president de la SCCFF explica la mecànica del premi. És a dir, «un 50% consta del vot popular i l’altre 50% ho decideix un jurat». Si bé en aquests anys són moltes les ocasions en què públic i jurat han coincidit, no sempre és així. Aleshores, «depèn de la participació del públic, si hi ha hagut molta, és possible que els lectors tombin una decisió pressa del jurat». Per votar, s’ha d’entrar al web de la Societat Catalana de Ciència-Ficció (https://www.sccff.cat/) a l’apartat de Projectes, fins al 30 d’abril. «La idea és que la gent voti el que s’ha llegit i li ha agradat més. Ho fem d’aquesta manera perquè no hi hagi amiguismes», diu l’Eloi. Un premi, l’Ictineu, en honor al submarí dissenyat pel figuerenc Narcís Monturiol.

En un moment en què la ciència-ficció està en auge, l’Eloi Puig ressalta que es tracta d’un gènere com qualsevol altre, «com la novel·la històrica, la fantasia eròtica o la policíaca». I recorda que «si bé en aquest país sembla que no sigui transcendent, de fet, algunes de les millors obres de la història són de ciència-ficció, com ara 1984, de George Orwell».

Comentarios
Multimedia Diari