Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Enric Herce, premi Ictineu per ‘L’estrany miratge’

El reusenc es va imposar a ‘Les màquines del caos’, de Ricard Efa i ‘Cordegel’, d’Edgar Cotes

| Actualizado a 23 mayo 2022 20:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

«No m’ho esperava gens perquè donava per fet que la gent que havia guanyat algun premi ja havia estat avisada i va ser en arribar a la CatCon, la Convenció Catalana de Ciència-ficció i fantasia, quan el president, l’Eloi Puig, m’ho va comunicar». Són paraules del reusenc Enric Herce, l’escriptor guanyador de l’Ictineu 2022 en la categoria de millor novel·la fantàstica en llengua catalana, que es va atorgar en la Convenció que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú. Herce es va imposar a Les màquines del caos, de Ricard Efa i a Cordegel, d’Edgar Cotes.

L’estrany miratge, tercera novel·la de l’escriptor publicada per Males Herbes, el 2021, va ser l’obra guanyadora d’aquest Ictineu, una història ciberpunk propera a referents com ara Neuromàntic o Tron. Segons explica l’Eloi Puig, l’Herce va obtenir a parts iguals els vots del jurat i els del públic. «La cerimònia va ser molt emocionant», manifesta l’Enric, qui recorda que era la sisena vegada que quedava finalista de l’Ictineu, tres en la categoria de novel·la i unes altres tres, en la de millor conte.

Arriba a les llibreries ‘Estación Niebla’ en castellà, publicada per Red Key Books

«Estic molt content, a més, que hagi sigut amb aquesta novel·la, que serveix de baula entre Simulacions de vida i Estació boira, les altres que havien sigut nominades i d’alguna manera, vull pensar que en guanyar aquesta, que és la que ho ha convertit tot en una mena d’univers expandit, un trosset d’aquest Ictineu també pertany a les altres dues obres».

$!Enric Herce, premi Ictineu per ‘L’estrany miratge’

Però el pas de l’Enric Herce per la CatCon no va ser només per recollir el guardó. De fet, presentava la seva última història, Un bibliotecari de Mart que, juntament amb Sismes, de Sergi G. Oset, donen vida al primer volum de la col·lecció Gatzara de l’Editorial Chronos.

I és que tot són bones notícies perquè la setmana passada arribava a les llibreries Estación Niebla, d’Herce, ara en castellà, publicada per Red Key Books. Més ciberpunk que transcorre en un món controlat per les drogues, les quals mantenen l’agressivitat sota control. No obstant això, una substància clandestina amenaça de canviar-ho tot.

Comentarios
Multimedia Diari