Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Homenatge a la compositora i guitarrista María Luisa Anido

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació recordarà divendres i dissabte la figura d’aquesta artista argentina establerta a Tarragona

| Actualizado a 04 mayo 2022 13:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Una exposició, una taula rodona i un concert són alguns dels actes que ha organitzat l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona per homenatjar la guitarrista i compositora María Luisa Anido, més coneguda com ‘Mimita’, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Els actes tindran lloc divendres i dissabte sota el títol María Luisa Anido, el llegat tarragoní i comptaran amb la participació de músics de renom internacional com Stefano Aruta, María Esther Guzman i Guillem Pérez-Quer.

‘Mimita’ va néixer a Argentina però va mantenir una estreta relació amb la ciutat de Tarragona, on va morir l’any 1996. Els darrers anys de la seva vida va col·laborar amb l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona regularment, on va impartir cursos, va oferir classes magistrals i concerts, a través dels quals l’alumnat i professors van poder gaudir dels seus amplis coneixements musicals i també de la seva personalitat carismàtica.

La proposta vol aprofundir en la seva figura i posar de manifest la importància cabdal que tingué en la interpretació, composició i la pedagogia guitarrística del segle XX. Entre els actes, s’ha programat una exposició que inclou material inèdit i que neix amb un caràcter itinerant, que permetrà que als centres i escoles de música de la demarcació puguin gaudir-la properament. La inauguració , el divendres a les 17.30 h de la tarda a l’Auditori Diputació, donarà el tret de sortida al cap de setmana d’actes d’homenatge, amb una taula rodona amb la participació d’antics alumnes de la Dama de la Guitarra i un concert homenatge a càrrec de Carmen Becerra. Pel dissabte haurà una masterclass dirigida per Maria Esther Guzmán per a l’alumnat de la XI Mostra de Joves Guitarristes i un concert a les sis de la tarda a càrrec de María Esther Guzmán amb la participació dels finalistes de la XI Mostra de Joves Guitarristes de la demarcació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari