Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Humor, música i art protagonitzen el cicle Trobades amb... a CaixaForum Tarragona

La iniciativa, que facilita llocs d’escolta activa per conèixer i entendre els processos creatius de cada artista, se celebrarà a Caixaforum Tarragona els dies 20 d’octubre, 16 de novembre i 15 de desembre, a les 19 hores

| Actualizado a 17 octubre 2022 18:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació ”la Caixa” presenta a CaixaForum Tarragona una nova edició de l’innovador cicle Trobades amb..., una proposta de xerrades amb artistes de primer nivell del panorama cultural actual que aquesta vegada aposta pel talent femení.

El cicle torna a acostar al públic interessat per l’avantguarda artística un format trencador, basat en converses íntimes, en un ambient informal, que permeten descobrir les trajectòries professionals i els processos creatius de cada artista. Són una oportunitat per conèixer de primera mà les motivacions que donen lloc a projectes culturals que despunten en l’escena actual.

D’aquesta manera, el 20 d’octubre comença el cicle i el protagonitzen les humoristes Oye Sherman i Ana Polo, creadores del famós pòdcast Oye Polo,

que compartiran amb el públic quin ha estat el recorregut que les ha portat fins aquí, en què han creat contingut marcat per allò que les indigna i les travessa.

La segona sessió anirà a càrrec de l’artista musical Maria Hein el 16 de novembre, que compartirà amb el públic la seva experiència amb Continent i contingut, el disc debut que ja l’ha portat a guanyar els guardons com a Millor Cançó i Millor Artista Revelació dels Premis Enderrock 2021. Gràcies a la producció de l’artista Ferran Palau, Maria Hein ha construït una sonoritat atemporal, pròxima i acollidora, que s’ha pogut sentir en escenaris com els de La Mercè o Barnasants.

El cicle finalitza el 15 de desembre, amb l’artista multidisciplinari Ivan Forcadell, qui compartirà en aquesta trobada la seva trajectòria i la seva obra, que parteix de la natura i les relacions humanes i se centra en la pintura, escultura, instal·lació, i recentment en el videoart i la performance.

Activitats del segell Found!

La Fundació ”la Caixa” va posar en marxa el 2018 Caixaforum Found!, una nova aposta per la cultura més innovadora i creativa orientada a un públic inquiet. Després de l’èxit de la iniciativa en les edicions anteriors, es consolida aquest tercer any ampliant les propostes i diversificant els formats. És una manera contemporània d’acostar-se al coneixement i a la creació cultural.

Les activitats del segell Found! tenen l’objectiu de fer visible el talent nacional i internacional de les arts visuals, la música, el disseny, la il·lustració i les pràctiques amb les noves tecnologies —com el 3D—, a més de generar trobades amb nous públics i explorar experiències culturals alternatives.

Dijous 20 d’octubre, a les 19 h

OYE POLO: L’humor que ens travessa

Ironia, humor i crítica feminista són alguns dels elements que podem trobar en el famós pòdcast d’Oye Polo. Amb naturalitat i to informal, les humoristes Oye Sherman i Ana Polo han creat un espai que combina el resum d’actualitat i l’anàlisi de la cultura pop amb humor i perspectiva de gènere. Més enllà d’aquest projecte compartit, també recorren el país amb monòlegs en diversos escenaris.

En aquesta trobada, entendrem quin ha estat el recorregut que les ha portat fins aquí, en què han creat contingut marcat per allò que les indigna i les travessa.

Dimecres, 16 de novembre, a les 19 h

MARIA HEIN: La calidesa de continent i contingut

Maria Hein és una jove mallorquina que fa anys que es forma com a pianista, que toca la guitarra i que, recentment, experimenta i crea les seves pròpies lletres i melodies. La calidesa amb la qual presenta Continent i contingut, el seu disc debut, està equilibrada amb la solemnitat i el so impol·lut de totes les seves cançons, que projecten una mescla de senzillesa i nostàlgia amb una pinzellada inconfusible de la naturalesa balear. Gràcies a la producció de l’artista Ferran Palau, Maria Hein ha construït una sonoritat atemporal, pròxima i acollidora, que ja s’ha pogut sentir en escenaris com els de La Mercè o Barnasants

Dijous 15 de desembre, a les 19 h

IVAN FORCADELL: Arrels i mirada personal

Iván Forcadell (Alcanar, 1993) produeix des de l’autenticitat i l’expressionisme per crear un cos de treball que es remet a les seves arrels i a una mirada personal. Amb una actitud desenfadada, l’artista multidisciplinari entrellaça relats de la seva infantesa al camp, folklore i ironia. El seu estil fresc i colorit és un posicionament contundent a favor de la capacitat d’impressionar de l’art i una crida a la reinvenció constant per al qual la relació amb la seva obra suposa el pilar fonamental de la seva producció.

Forcadell compartirà en aquesta trobada la seva trajectòria i la seva obra, que parteix de la natura i les relacions humanes.

Comentarios
Multimedia Diari