Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Bisbal del Penedès: una diada amb dues cares molt diferents

Crònica. Estrenes. Els Castellers de Vilafranca van descarregar ahir per primer cop el 2d9fm, la Joves de Valls va estrenar el 4d8p, que els va quedar en carregat, i la Colla Vella portà per primera vegada aquest 2022 el 3d8p, que descarregà

| Actualizado a 16 agosto 2022 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La calor i l’horari no va impedir ahir que el petit carrer del Doctor Robert a la Bisbal del Penedès estigués ple per veure una de les actuacions marcades en vermell per molts castellers I castelleres. S’esperava una actuació a màxims, i amb la rivalitat pel mig, per part de les tres colles convidades: els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls.

Els encarregats d’obrir la plaça van ser els Castellers de Vilafranca. Els Verds arribaven amb ambició i ganes de portar algun gamma extra, per aquest motiu començaven amb el 3d9f. És una estructura que ja li tenen confiança, i han descarregat en diverses ocasions aquest 2022. A segona ronda van descarregar un treballat 4d9f. A la tercera arribava el moment esperat per la colla. Volien intentar el 2d9fm, castell que havien carregat a Vilanova i la Geltrú, i volien descarregar. El castell ja va pujar treballat per les manilles, i va anar perdent la forma a mesura que tenia pes. Tot i això, els Castellers de Vilafranca el van tirar amunt, i el van descarregar més de cor, cap i convenciment que per la forma que mostrava. Gran cop de confiança pels vilafranquins, just abans de Sant Fèlix i amb l’objectiu de revalidar el Concurs. Els Verds no van poder acabar descarregant el pd8fm, ja que els cedia just quan l’enxaneta estava a punt de fer l’aleta.

La Joves de Valls, com ja és habitual, encetava l’actuació amb el 5d8. La catedral mostrava molt bones mides, i no va suposar cap problema pels Diables Vermells. A segona ronda descarregaven un 3d9f que va pujar gairebé perfecte, tot i que a la descarregada patien un cert tremolí pels pisos inferiors. Per acabar la ronda de castells volien estrenar el 4d8p, i així ho feien. El castell pujava bé, tot i que, el pilar anava una mica tard, i l’enxaneta es va haver d’esperar per entrar. Després de carregar-lo van patir una forta fuetada que feia que acabés cedint. Finalment, tancaven l’actuació amb un molt bon pd6. El seu cap de colla, Pere Rico es mostrava molt satisfet amb l’actuació i amb l’estrena del 4d8p, tot i que reconeixia que «fins a última hora havien estat parlant si intentarien o no el 4d9f».

No va ser la millor actuació de la Colla Vella. La caiguda del 3d9f a la primera ronda els condicionava la resta de la diada. Els rosats sortien de 3d9f que cedia pel pis de quarts I terços just després que l’enxaneta s’encavalqués. A segona ronda van optar pel 5d8, castell que van descarregar, tot i que el van haver de treballar. Els rosats veien com els seus màxims rivals per emportar-se el Concurs de Castells descarregava un gamma extra, però seguien amb el seu programa, i fent la seva feina. Van acabar la ronda de castells amb una estrena, van descarregar, per primer cop aquest 2022 el 3d8p, un castell que no va patir. La Vella acabava descarregant el pd6, el quart aquesta temporada. El cap de colla, Albert Martínez, no es mostrava del tot satisfet i assegurava que «a ningú li agada caure». Tot i això, afegia que «la resposta de la colla després de la caiguda havia sigut molt bona».

Els amfitrions, els Bous de la Bisbal, havien anunciat que la seva intenció era afrontar el 4d7. No ho van dubtar gaire, i un cop a plaça, just per començar, van decidir intentar aquest castell. L’estructura va pujar amb un cert tremoí, i amb nervis, però no va donar molta guerra als seus components. Recuperaven aquest castell després de 3 anys.

Comentarios
Multimedia Diari