Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Colla Vella i els Verds, cara a cara per primer cop aquesta temporada 2022

Altafulla acull una actuació que pretén mantenir el nivell d’altres anys aquest dissabte a partir de les sis de la tarda

| Actualizado a 09 julio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest 2022, a més de ser l’any que s’ha tornat a la normalitat a les places castelleres, també és any de Concurs. Les colles castelleres en són conscients i les que opten al títol ja han mostrat obertament que el volen portar al seu local. En aquest context la Colla Vella Xiquets de Valls, i els Castellers de Vilafranca es veuran les cares per primer cop aquesta temporada. Coincideixen en un moment diferent: els Verds han descarregat el primer gamma extra des de la pandèmia, el pd8fm, i els rosats acaben de tornar de la seva aturada de després de Sant Joan.

La plaça del Pou d’Altafulla serà l’escenari per aquesta primera trobada que no es produeix des de l’octubre del 2021, a la Diada del Mercadal de Reus. Els Castellers de Vilafranca arriben amb algunes baixes, per aquest motiu descarten totalment la gamma extra, i es marquen el 3d9f com la construcció més complicada que podrien portar a plaça. Aquest castell aniria acompanyat d’altres construccions de la gamma alta de 8.

Per la seva banda, la Vella de Valls va tornar als assajos aquest dimecres, després de fer dues setmanes de vacances després de la Diada de Sant Joan quan va aconseguir descarregar el 3d9f i carregar el 4d9f. Els de la camisa rosada no descarten totalment algun castell de 9, tot depèn de l’assaig d’aquest divendres. Tot i això, la intenció és portar algun castell de la gamma alta de 8 amb l’objectiu de continuar rodant canalla amb aquestes estructures.

Per tant, cap de les dues colles castelleres vol arriscar i fer un pas en fals. La intenció és evitar caigudes i augmentar la confiança de tots els castellers i castelleres pels trams més importants de la temporada.

Els Xiquets de Tarragona també seran a Altafulla amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella. Els matalassers arriben amb ganes de capgirar el gust agredolç que els va quedar la setmana passada després de carregar el 2d8f. Aquesta setmana han aprofitat per acabar d’ajustar alguna posició al folre, amb la intenció de millorar l’encaix, i reforçar l’estructura. La setmana passada havien fet molt bons assajos d’aquest castell, van arribar a posar acotxador, i aquesta setmana sembla que no és molt diferent. Conscients que aquest divendres serà un assaig marcat pel Concurs Internacional de Focs Artificials, esperen poder fer bones proves per agafar confiança, i que els nervis no tornin a jugar una mala passada a plaça. Aquest castell estaria acompanyat del 3d8, una estructura que cada cop agafa millor forma, i des de la colla ja han reconegut obertament que en algun moment el volen pujar sobre un folre. També repetiran el 4d8. El Cap de Colla dels Xiquets de Tarragona, Alfredo González, es mostra molt content amb la resposta que està tenint la colla i amb els objectius que van aconseguint.

Finalment els amfitrions, els Castellers d’Altafulla, han fet poques actuacions aquest 2022, tot i això, ja han mostrat algun castell de la gamma alta de 6, com el 4d6p, que han descarregat en una ocasió, o el 3d6p, que han assolit quatre cops ja. Per aquest motiu, la seva intenció, és seguir fent passes endavant i poder tornar a portar aquests castells a plaça.

La Jove de Tarragona aquest cap de setmana no té cap actuació, però sí que ha preparat un assaig especial amb la intenció de poder recuperar castellers i castelleres que encara no han trepitjat el pati d’assaig aquest curs. Es tracta d’un assaig que faran diumenge sota el lema ‘porta un antic’ i que acabaran amb un vermut. Cal destacar que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tampoc tenen cap diada aquest cap de setmana a Catalunya, marxen a Voiron, on ja han anat algun cop.

I els Xiquets del Serrallo també descansen per seguir preparant la setmana que ve, marcada per les festes del Carme.

La Joves de Valls va fins a la Riera de Gaià, juntament amb els Nois de la Torre, on volen continuar rodant les estructures bàsiques de 8, i si es pot polir algun castell de la gamma alta de 8, com podria ser el 5d8 que ja han descarregat en quatre ocasions, i que els està donant moltes esperances per poder pujar-lo sobre un folre en un futur.

Comentarios
Multimedia Diari