Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Cooperativa Obrera Tarraconense comença un nou curs de teatre

L’equip estarà liderat per l’actriu i directora Eva Vives, que dona continuïtat al projecte encetat l’any passat per tal de reforçar l’autonomia i l’aprenentatge

07 septiembre 2023 17:42 | Actualizado a 07 septiembre 2023 17:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Aula de Teatre de la Cooperativa Obrera Tarraconense enceta un nou curs amb oferta de teatre per a totes les edats. Hi haurà sessions setmanals per a infants i joves dels 4 fins als 18 anys, en un projecte pedagògic unificat i que té el principal objectiu de reforçar l’autonomia i l’aprenentatge i potenciar així l’aprenentatge en l’àmbit interpretatiu, creatiu i emocional. “El curs 2022-23 va ser tot un èxit. Aquest curs l’objectiu és assentar les bases i donar continuïtat a un projecte que ha tingut molt bona acollida”, explica la directora Eva Vives, coordinadora de l’Aula. Per altra banda, el Teatre Magatzem també enceta temporada amb la presentació del nou llibre de l’escriptora i actriu catalana Juana Dolores.

Els cursos estan dividits per franges d’edat i les inscripcions per a formar part de l’aula ja estan obertes. L’objectiu és el de potenciar el talent local perquè “volem que de la Cooperativa Obrera en surtin actors, actrius, directors, directores o propostes per a formar una nova companyia a la ciutat”, recalca Vives. Tot plegat, amb un jove equip d’actors i actrius que formaran amb eines i coneixements a l’alumnat.

“Petits” és la proposta per als infants d’entre 4 i 6 anys, on els menuts comencen a relacionar-se amb el món teatral. “Mitjans” és curs per alumnes d’entre 7 i 10 anys, que aquest any ja té oberts dos horaris per poder assumir el volum d’alumnes; el grup de “Grans”, d’entre 11 i 13 anys, és on es comença a formar els joves talents que després passaran a “Joves”, amb les darreres places disponibles. Actualment les inscripcions es fan amb gratuïtat de matrícula fins al 13 de setembre a través d’aquest enllaç.

$!FOTO: cominats.cat

La imaginació i la creació, l’expressió corporal, la veu, el volum, la dicció i la vocalització, l’autoestima i la seguretat personal, el respecte i la cooperació són alguns dels eixos centrals de l’Aula, adaptats a cada franja d’edat i coneixements. Per la seva banda, els més grans faran exercicis individuals i en grup per portar a terme el treball físic, emocional i intel·lectual, exercicis pautats d’improvisació́ i un procés d’escenificació́ en què l’alumnat s’implicarà̀ seguint la lògica del treball compartit dins una companyia. El grup de joves aprendrà a desenvolupar les diferents eines actorals, les capacitats expressives de l’alumne a nivell físic i emocional, i per segon any participaran a la Mostra de Teatre Jove de Tarragona.

Gran Mostra de Teatre de la COT

Tots els/les alumnes que formen part de l’Aula de Teatre de la Cooperativa Obrera Tarraconense tindran l’incentiu d’actuar en la Mostra de Teatre de la COT, prevista per a final de curs. Consistirà en un cap de setmana d’actuacions, en el qual els diversos grups presentaran les seves creacions al públic del Teatre Magatzem. “Comptarem amb tècnics de so i d’il·luminació, maquillatge, vestuari i escenografia. En definitiva, un desplegament professional perquè alumnes i públic gaudim del teatre”, explica la coordinadora de l’aula, Eva Vives.

Eva Vives: talent i trajectòria al capdavant de l’Aula de Teatre

Eva Vives serà la coordinadora de l’Aula de Teatre novament aquest curs. És diplomada en Art Dramàtic pel Col·legi del Teatre de Barcelona (2008). També és docent especialitzada en teatre per a nens, amb una àmplia experiència en classes i tallers dirigits a nens i joves en diferents centres educatiu. A més, és a actriu i directora de teatre en la companyia Teatralitzat, on a més de propostes a mida, tenen en gira dos espectacles.

Juana Dolores presentarà el seu llibre al Teatre Magatzem

L’actriu i escriptora catalana Juana Dolores presentarà el seu darrer llibre, I si una nació desfilant per una catifa vermella (Edicions Poncianes), el pròxim 20 de setembre al Teatre Magatzem. L’entrada és gratuïta i ja es poden reservar seients a través d’aquest enllaç.

Comentarios
Multimedia Diari