Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La família Casajuana Briansó fa cessió a l’Arxiu Municipal de Reus

El conjunt documental, textual i fotogràfic, té un volum d’1 metre lineal i comprèn documentació del període 1833 i 2022

| Actualizado a 16 marzo 2023 20:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les germanes Emília i Maria del Carme Casajuana Briansó, filles de Ramon Casajuana i Emília Briansó, han signat avui dijous el contracte de cessió a l’Arxiu Municipal de la documentació familiar.

El conjunt documental, textual i fotogràfic, té un volum d’1 metre lineal i comprèn documentació del període 1833 i 2022.

Bàsicament, hi podem distingir tres grups documentals de gran i divers interès per a la ciutat. Un primer grup format per la documentació referent a Ramon Casajuana Capdevila, tant a la seva activitat personal com professional. Casajuana regentà un comerç local, la camiseria Casajuana, hereva de l’anomenada camiseria “El modelo”, situada al c. de Llovera, 15, fundada per Ramon Casajuana Vallveí l’any 1897.

El segon gran grup està integrat per documentació personal, patrimonial i professional d’Emília Briansó Heredia, música i primera directora del Conservatori Provincial de Música a Reus. A més de documents personals i de la seva trajectòria professional hi trobem documents pertanyents a la família Heredia, essent aquests els de més antiguitat.

Finalment, destaquem la documentació referent a Emili i Josep Briansó, pare i fill, ambdós, metges i polítics, i estretament vinculats a l’Institut Pere Mata.

Durant l’acte de signatura del contracte, Emília i M. del Carme Casajuana Briansó han expressat la seva satisfacció pel fet que la documentació es conservi a l’Arxiu tot destacant que “donem les gràcies al servei que ofereix l’Arxiu Municipal a la ciutadania perquè dona la possibilitat que la història de les famílies es preservi per a les generacions futures”. D’altra banda, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha agraït el gest a la família i ha assenyalat la importància per a la ciutat de conservar aquesta documentació.

Properament, es preveu realitzar una mostra documental del fons al vestíbul de l’Arxiu i una activitat per difondre’l.

Comentarios
Multimedia Diari