Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Jove de Tarragona completa la primera clàssica de 8 de l’any

Crònica. Cara i creu. Els tarragonins assoleixen el seu principal objectiu a Torredembarra. Els Nois de la Torre també compleixen amb les seves expectatives. La Colla Joves Xiquets de Valls no pot completar els castells que s’havia marcat

| Actualizado a 18 julio 2022 12:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La calor ha marcat tot el cap de setmana i les diades castelleres que hi havia previstes aquests dies. La plaça de la Verdura de Torredembarra concentrava l’atenció de diverses persones d’una actuació que havia de començar a les sis de la tarda, però que per la xafogor van decidir ajornar a dos quarts de set.

Els encarregats d’obrir la plaça eren els amfitrions, els Nois de la Torre, que encaraven la Diada del Quadre de Santa Rosalia amb la intenció de fer una actuació completa de castells de set. Obrien la primera ronda amb un intent desmuntat de 4d7. Tot i això, es refeien i a segona ronda aconseguien completar el 3d7 sense moltes dificultats. A la tercera ronda van completar un bon 4d7, refent-se així, definitivament, de la primera ronda. A tercera els Nois de la Torre van descarregar el 3d7, castell que no els ha presentat cap dificultat. Van acabar l’actuació castellera anotant-se el seu principal objectiu, descarregar el primer 3d7a de la temporada. Així doncs, van demostrar que els nervis havien jugat una mala passada a l’inici, però van estar capaços de refer-se. Amb tot plegat, es van anotar la millor actuació de l’any.

Per la seva banda, la Joves de Valls volia descarregar el 3d9f que a Sant Joan els hi va quedar en carregat. Els Diables Vermells obrien l’actuació amb una catedral, la sisena aquesta temporada, i a la qual cada cop li tenen més confiança. Un dels seus objectius és poder pujar aquest 5d8 a un folre i completar el 5d9f aquest 2022. A la segona ronda era el moment d’encarar el propòsit del dia, el 3d9f, però no el van poder completar, i va quedar en un intent desmuntat just quan entraven dosos. El folre treballava de valent, i els terços i els quarts anaven perdent la mida, per això, no van voler arriscar i van decidir baixar el castell. A tercera ronda es van voler refer amb el 2d8f, però també els va quedar amb intent desmuntat, el castell va patir una rebregada, quan es col·locaven dosos, i van decidir tirar-lo a baix. En quarta ronda van baixar pretensions, i van descarregar el 4d8, i van acabar l’actuació amb el 3d8. Tot i això van estrenar un bon pd6, el primer d’enguany.

La Jove de Tarragona arribava a Torredembarra amb ganes de donar un cop d’autoritat i descarregar la primera clàssica de 8 del 2022. Així doncs, a la primera ronda de castells van descarregar el 3d8, estructura que cada cop tenen més controlada, i a la qual li van agafant confiança. En segona ronda van realitzar el 2d7, el segon d’enguany, i que va tenir un cert tremolí, especialment al pis de terços, que el van haver de treballar. Finalment, van acabar la ronda de castells completant el 4d8, complint les seves fites i assolint la primera clàssica de la temporada.

Esperant la gamma alta de 7

El Serrallo vivia ahir al migdia la diada de la Mare de Déu del Carme. Els Xiquets del Serrallo, acompanyats dels Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida, volien descarregar els primers castells de la gamma alta de set aquest curs. No va poder ser, ja que a primera ronda el 4d7a els va quedar en intent. En segona ronda feien un ID3d7 i acabaven l’actuació amb el 4d7 i el 5d6, igualant la millor que han fet aquest 2022. Els Xiquets de Reus que tornaven de vacances, van completar el 2d7, el 4d7a i el 3d7. I els Castellers de Lleida van realitzar el 4d7, el 4d7a i el 3d7.

Comentarios
Multimedia Diari