Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La plaça del Pou continua sent de 9 de la mà dels Verds i la Vella

Cop d’autoritat. Els matalassers carregaven el 2d8f, mentre que els Castellers de Vilafranca s’anotaven la primera tripleta vilafranquina de l’any al Pla de la Seu, i assolien el primer pd8fm que no es feia des de l’any 2019 per cap colla

| Actualizado a 09 julio 2022 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Primer cop que es trobaven els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella aquesta temporada. L’escenari ha sigut una plaça del Pou d’Altafulla plena de gom a gom, amb persones diverses del món casteller que no es volien perdre aquesta diada.

Els Castellers de Vilafranca arribaven a Altafulla amb moltes baixes entre els seus components, però després d’haver descarregat el primer gamma extra des de la pandèmia; el pd8fm. Això els ha donat la suficient confiança per poder revalidar la tripleta vilafranquina que ja van mostrar la setmana passada al Pla de la Seu, a Tarragona. Així doncs, a la primera ronda de castells han descarregat un treballat 4d9f que s’ha tancat pels pisos superiors, i ha donat feina, sobretot després de l’aleta. A la segona ronda de castells s’han tornat a anotar el 4d8p, estructura que també ha mostrat algunes complicacions, i que el terç i el quart del pilar han hagut de treballar de valent. Finalment, han tancat la ronda de castells amb el 3d9f, construcció que ha mostrat un cert tremolí durant tota la seva execució. Per acabar l’actuació, no han volgut arriscar més del compte i han descarregat el pd6.

Per la seva banda, la Colla Vella, arribava després de l’aturada que havien fet a l’acabar Sant Joan. Els de la camisa rosada no sabien si provarien el 3d9f, però els assajos que havien fet durant la setmana els havia donat la suficient confiança per intentar-ho. Així doncs, han obert la primera ronda amb aquest castell, una estructura que ha pujat ferma, i que no ha mostrat cap complicació durant la seva execució. A la segona ronda han descarregat el 5d8, la catedral s’ha vist amb cert nerviosisme, però no ha tingut més dificultats del compte. Finalment, han acabat la ronda de castells amb el 4d8p, un castell que no havien pogut descarregar per Sant Joan, només els va quedar amb carregat, però, que els ha servit per «treure l’espineta», així com ha reconegut el Cap de Colla de la Vella, Albert Martínez. Martínez també ha assegurat que «necessitaven descarregar el 4d8p, sobretot pel terç del pilar, per agafar la màxima confiança». Han acabat l’actuació amb el pd6. El Cap de Colla dels rosats s’ha mostrat molt satisfet i amb ganes de poder fer algunes proves més, amb la mirada posada amb Firagost.

Els Xiquets de Tarragona també estaven a Altafulla contemplant l’espectacle que donaven la Colla Vella i els Verds, i sent partícips d’aquest. Els matalassers volien recuperar sensacions i la confiança, després de la caiguda de la setmana passada al Pla de la Seu amb el 2d8f. Així doncs, han obert l’actuació amb el 3d8, castell que s’ha mostrat ferm, sobretot pels pisos inferiors, i que ha patit un cert tremolí a la descarregada, però sense generar dificultats. A la segona ronda han completat el 4d8, una mica tancat per quints, però sense un esforç excessiu. Per tancar l’actuació volien fer el 2d7, el castell ha pujat amb seguretat, però l’enxaneta no ho ha vist clar, i ha decidit tirar avall, just quan estava a punt de traspassar. Per aquest motiu, han acabat la diada amb un 5d7. Alfredo González, el Cap de Colla dels Xiquets, ha assegurat que «les proves de 2d8f no havien acabat de sortir el divendres, però que aviat anirà a plaça».

Els amfitrions, Castellers d’Altafulla, han complert el seu objectiu. Després de descarregar un ferm 2d6, i 5d6 han tancat l’actuació amb el primer castell de 7 de la temporada, el 3d7.

Comentarios
Multimedia Diari