Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Pubilla de Tarragona i 4a Dama d’Honor de Catalunya és de Cambrils

Paola Ramírez va ser proclamada juntament amb la resta de pubillatge nacional aquest diumenge en un acte a la plaça de la Quartera de Falset

20 noviembre 2023 19:09 | Actualizado a 20 noviembre 2023 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Pubilla de Cambrils, Paola Ramírez, ha estat escollida Pubilla de les comarques tarragonines i 4a Dama d’Honor de Catalunya al certamen d’Elecció del Pubillatge de Catalunya celebrat aquest cap de setmana a Falset.

Paola Ramírez va participar a l’esdeveniment acompanyada de les Damisel·les Alba Queral, Aina Cruz i Iris Miró i del Fadrí Marc Robert. A partir d’ara i durant tot un any, Paola Ramírez representarà les comarques de Tarragona en els actes del Foment de les Tradicions Catalanes arreu de Catalunya i d’Andorra. La jove va ser escollida pubilla de Cambrils durant l’acte de la Festa del pubillatge celebrat a la Torre del Llimó el passat 22 de maig.

Feia més de 30 anys que cap pubilla cambrilenca aconseguia un títol nacional del Foment de la Tradicions Catalanes

L’Elecció del Pubillatge de Catalunya és un certamen organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes, que és una entitat que vetlla per les tradicions catalanes i promociona el pubillatge. L’esdeveniment, en el que poden participar totes les pubilles i hereus de Catalunya amb títol vigent, se celebra anualment en una ciutat diferent i serveix per escollir la Pubilla i Hereu de Catalunya i una Pubilla i Hereu de cada demarcació territorial, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

$!L’acte es va celebrar el cap de setmana a Falset. Foto: Ajuntament de Cambrils

Enguany el certamen s’ha celebrat a Falset el cap de setmana del 18 i 19 de novembre, amb la participació de més de 80 candidates i candidats a Pubilles i Hereus provinents de 40 municipis de Catalunya. En aquesta ocasió, de les terres tarragonines, hi van participar aspirants de Cambrils, Tarragona, Ascó, Falset, Bot, Gandesa i Mora la Nova.

El dissabte, durant el matí i fins a l’hora de dinar, el pubillatge candidat va dur a terme els exàmens escrit i oral, i la jornada va acabar amb el sopar de gala. Diumenge tot el pubillatge van desfilar amb un cercavila per Falset acompanyat dels seus representants locals i seguidament es va procedir a celebrar la proclamació del pubillatge nacional, a les 12 del migdia a la plaça de la Quartera de Falset.

Cal destacar que des del 1990 cap pubilla de Cambrils aconseguia un títol nacional i que el 1989 la candidata cambrilenca Margaret Rovira va ser nomenada Pubilla de Catalunya. Pel que fa als hereus, entre els anys 2007 i 2011, quatre candidats cambrilencs es van proclamar hereus de les comarques de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari