Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Llibres: 5 novel·les de ciència-ficció i fantasia en català

5 lectures per endur-se a la piscina

29 julio 2023 17:54 | Actualizado a 30 julio 2023 03:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Algunes idees per encetar aquest més d’agost:

$!Llibres: 5 novel·les de ciència-ficció i fantasia en català

Títol: La dimensió desconeguda
Autor: Richard Matheson
Traducció: Marina Espasa; Martí Sales; Scheherezade Surià; Edgar Cotes; Anna Llisterri; Eduard Castaño
Editorial: Laertes. Col·lecció: L’Arcà

Inquietants, impactants i sorprenents, en aquests contes hi podrem trobar capses que contenen insòlits dilemes morals; caigudes fortuïtes a la quarta dimensió; ombres humanes sobre les ales d’avions enlairats a vint mil peus; incendis, telèpates i experiments educatius. Aquest volum recull els relats de Richard Matheson en els quals es van basar sis capítols de la sèrie de culte La dimensió desconeguda.

$!Llibres: 5 novel·les de ciència-ficció i fantasia en català

Títol: QualityLand 2.0
Autor: Marc-Uwe Kling
Traducció: Ramon Farrés
Editorial: Edicions del Periscopi

Intel·ligència artificial, creació de records a la xarxa i drons que et porten el menjar a casa: en aquesta nova proposta, Marc-Uwe Kling mostra l’absurditat del món on vivim, governat pel big data i els algoritmes. Una novel·la satírica que torna a alarmar per les semblances amb la realitat. En aquesta ocasió, a QualityLand en Peter Aturat ha aconseguit feina com a terapeuta de màquines domèstiques, però la Kiki Desconeguda està indagant en el seu propi passat i ha cridat l’atenció d’un assassí invencible. En Peter de seguida veurà com se li acaba la tranquil·litat.

$!Llibres: 5 novel·les de ciència-ficció i fantasia en català

Títol: El portal dels obeliscs
Autor: N. K. Jemisin
Traducció: Blanca Busquets
Editorial: Mai Més Llibres

L’estació dels finals es fa més fosca, a mesura que la civilització s’esvaeix en la llarga nit freda. Essun, una vegada Damaya, una vegada Sienita, ara venjadora, ha trobat refugi, però no la seva filla. En canvi hi ha Alabastre, destructor del món, amb una petició. Però si Essun fa el que demana, segellaria el destí de la Quietud per sempre. Premi Hugo 2017 a la millor novel·la, El portal dels obeliscs és el segon llibre de la trilogia de La Terra Fragmentada, guanyadora de tres Premi Hugo consecutius.

$!Llibres: 5 novel·les de ciència-ficció i fantasia en català

Títol: L’oceà al final del camí
Autor: Neil Gaiman
Traducció: Lluís Delgado
Editorial: Obscura

Tot va començar quaranta anys enrere, quan l’home va suïcidar-se dins el cotxe del pare, a la granja al final del camí. Com fitxes de dominó que tomben l’una rere l’altra, aquella mort va desfermar antics poders provinents d’un altre món, terrorífics i incomprensibles per a un infant. Així fou com l’horror va entrar-li a casa i va fer tots els possibles per trencar-li la família. Al final del camí, però, hi vivia la Lettie. I la Lettie, inexplicablement màgica i incomparablement astuta, va jurar que el protegiria per damunt de tot.

$!Llibres: 5 novel·les de ciència-ficció i fantasia en català

Títol: Encontre amb Rama
Autor: Arthur C. Clarke
Traducció: Elena Ordeig
Editorial: Duna

L’any 2130 es detecta un misteriós asteroide creuant el sistema solar. L'objecte, batejat com a Rama, és un cilindre perfecte de més de cinquanta quilòmetres de llargada que es desplaça en línia recta a una velocitat vertiginosa. Els científics arriben a una conclusió: la humanitat es troba per primera vegada davant d'un senyal de vida extraterrestre intel·ligent. Però, qui són els ramans i què pretenen? Què amaga la seva tecnologia incomprensible? I, sobretot, què suposarà per a la humanitat l’encontre entre ambdues civilitzacions? Encontre amb Rama és un clàssic de la ciència-ficció.

Comentarios
Multimedia Diari