Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mas Miró, inscrit al registre de Museus de la Generalitat

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha lloat el projecte de la Fundació en una visita recent a Mont-roig del Camp

31 enero 2023 17:08 | Actualizado a 31 enero 2023 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat la casa museu de Joan Miró a Mont-roig del Camp, després de la recent signatura de la proposta de resolució de la incorporació de Mas Miró al Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya.

La incorporació de Mas Miró al Registre de Museus és una passa més en la consolidació del projecte de la Fundació. Amb aquest pas, la Generalitat reconeix l’equipament, els requisits necessaris de conservació i documentació, així com la tasca de divulgació de la figura de Miró que desenvolupa.

El Registre és el catàleg oficial dels museus del país i està gestionat pel Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Només es poden inscriure al Registre de Museus les institucions museístiques que compleixen els requisits establerts per la Llei de Museus. De fet, només un 20% dels museus que hi ha a Catalunya formen part del Registre.

Durant la visita, el president i la directora de la Fundació, Fran Morancho i Elena Juncosa, respectivament, han reiterat a la consellera la voluntat de la institució d’incorporar al seu Patronat la representació de la Generalitat, tal com ja passa a la Fundació Miró de Barcelona.

Des de la seva creació la Fundació reclama que l’administració catalana tingui un paper institucional més rellevant en el projecte de Mas Miró.

D’aquesta manera, el Patronat de la Fundació Mas Miró comptaria amb representació dels tres nivells de l’administració, juntament amb la representació municipal i la de la Secretaria d’Estat de Turisme. La petició ha estat recollida per la consellera, que s’ha compromès a estudiar aquesta demanda reiterada.

Visita institucional i signatura del llibre d’honor

La consellera, que ha signat el llibre d’honor de la Fundació Mas Miró, ha visitat per primera vegada la casa on Joan Miró va iniciar la seva trajectòria artística. Ho ha fet acompanyada del president i la directora de la Fundació, el Miquel Anguera, Patró de la Fundació, així com de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Montroig, Mei Benach, la Directora General de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lurdes Malgrat.

Comentarios
Multimedia Diari