Més de 5 milions de visites als centres de la Fundació ”la Caixa”

CaixaForum Tarragona ha acollit 51.564 visitants l’any de la pandèmia

| Actualizado a 05 enero 2022 06:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació ”la Caixa” ha fet balanç de l’assistència als seus centres i a les seves exposicions culturals i científiques durant l’any que tot just s’ha acabat, encara marcat per la pandèmia. 

L’entitat ha fet un gran esforç per recuperar el ritme de visitants als vuit centres CaixaForum i a CosmoCaixa, i també a les exposicions itinerants, i s’ha adaptat a la situació per aconseguir que la cultura sigui segura seguint les restriccions de capacitat estipulades per les comunitats autònomes  a causa de la pandemia de la COVID-19.  

El públic ha donat suport a aquesta aposta i 5,2 milions de persones han visitat els centres i han viscut les diferents propostes culturals, científiques i educatives el 2021, cosa que suposa 1,3 milions de persones més que el 2020 (un 35,7% més).
Així, set de cada deu visitants  habituals abans de la pandèmia  han  tornat  als centres CaixaForum i CosmoCaixa, un total de 1,9 milions de persones. 

A aquesta xifra cal sumar-hi els  3,3 milions de persones que han  visitat les exposicions itinerants, que han viatjat a més de 70 ciutats de tot Espanya. 

CaixaForum Tarragona ha acollit 51.564 visitants (un 17,9% més que el 2020) i l’exposició més visitada ha estat Art i mite. Els déus del Prado. La segona amb més afluència ha estat Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna, vigent fins al 9 de gener de 2022. Pel que fa al total de Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants), el 2021 ha rebut 1.103.103 visitants: un 58,3% més que el 2020.

Així mateix, la xarxa CaixaForum ha presentat per al curs actual la seva oferta més extensa, amb 40 exposicions: 31 en centres i 9 d’itinerants; a més, 15 dels títols són produccions pròpies. Tot plegat amb la finalitat de contribuir a recuperar la il·lusió i convidar a la reflexió per repensar el futur, des d’una mirada transversal que combina cultura i divulgació científica. 

La temporada discorre sota el lema Creiem en la cultura. Creixem en la cultura per oferir al  públic finestres que li permetran treure el cap al passat, viure el present i també abordar el futur. 

Pel que fa a les properes mostres, a CaixaForum Tarragona arribaran alguns personatges de la gran pantalla. Així, saltaran a la sala d’exposicions alguns dels grans protagonistes de les pel·lícules de Pixar. Amb la mostra Pixar. Construint personatges, els visitants podran descobrir l’origen i les vicissituds que travessen els personatges fins a convertir-se en els entranyables protagonistes de pel·lícules com ara Toy Story, Monstruos S.A., Els increïbles i Del revés, entre d’altres. Serà des del 9 de febrer al 24 de juliol.  

Comentarios
Multimedia Diari