Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Castell de Vila-seca acull l’exposició d’Agustí Puig

Es podrà visitar fins al proper 17 de setembre

17 marzo 2023 18:38 | Actualizado a 17 marzo 2023 18:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest divendres, 17 de març, el Castell de Vila-seca la presentació de l’exposició «La poètica del gest» de l’artista sabadellenc Agustí Puig.

L’acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Manuela Moya; el director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras; la comissària de l’exposició de la Fundació, Natàlia Chocarro i l’artista i autor de les obres, Agustí Puig.

En el marc del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Vila-seca, la Fundació Vila Casas presenta La poètica del gest d’Agustí Puig, una exposició que aplega una seixantena d’obres, dues d’elles creades ad hoc per a l’equipament del Castell de Vila-seca.

Pintures, xilografies, escultures i ceràmiques formen part d’aquesta mostra, una mixtura plàstica de la qual exhala el gest vital de l’artista. Puig presenta un treball de manufactura ràpida i vigorosa, en què els colors terrosos, els rogencs, blancs i negres esdevenen espais de reflexió sobre l’essència de la vida. Influït per la transavantguarda, el còmic i el disseny gràfic, l’artista reivindica les arrels de l’art pop en una producció artística que té l’home i el seu context com a eix del seu treball.

$!FOTO: Aj. Vila-seca

Durant la presentació, la regidora Manuela Moya ha posat en valor la col·laboració amb la Fundació Vila Casas, ja que enguany s’ha renovat el conveni i ha recordat sobretot el valor de les més de 27.000 visites que han visitat el Castell de Vila-seca aprofitant les cinc exposicions que s’han realitzat en aquest espai durant els darrers 4 anys.

En aquest sentit, Joan Torras, ha destacat la contundència d’aquestes xifres i la figura d’aquest artista molt valorat per la Fundació Vila Casas des dels inicis de la seva obra.

Puig presenta un treball de manufactura ràpida i vigorosa, en què els colors terrosos, els rogencs, blancs i negres esdevenen espais de reflexió sobre l’essència de la vida

Per la seva banda, Natàlia Chocarro, com a comissària de l’exposició, ha explicat que “Agustí Puig és un gran virtuós de l’art i que com autor autodidacta que és li permet treballar tant la pintura, com la ceràmica, com l’escultura o l’obra gràfica”. I ha afegit que “utilitza tota un seguit d’estris molt comuns per adaptar l’univers que vibra”.

L’artista ha volgut destacar les dues obres de grans dimensions realitzades especialment per aquesta exposició al Castell de Vila-seca, i que li han servit per a renovar noves formes i nous formats amb els que treballar.

Comentarios
Multimedia Diari