Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Oriol Olivé, nou president dels Xiquets de Tarragona

Roger Peiró és el nou cap de colla. Els matalassers han celebrat la seva assemblea on han votat qui agafava el rumb de la colla degana de la ciutat

| Actualizado a 16 enero 2023 13:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Xiquets de Tarragona han celebrat l’Assemblea General Extraordinària aquest passat dissabte 14 de gener, al Pati del Pou de l’Ajuntament, on s’han renovat els principals càrrecs directius de la junta matalassera.

La candidatura de Roger Peiró com a cap de colla, Aix Sabater, com a sotscap de colla, i Oriol Olivé com a president, dirigiran el nou projecte durant els pròxims dos anys. La candidatura de Peiró, Sabater i Olivé ha estat l’única que s’ha sotmès a votació, i ha rebut el suport majoritari dels castellers i castelleres de l’entitat, refrendat amb una àmplia majoria.

La nova junta de govern agafa el relleu del projecte d’Alfredo González i Rafel Segarra, qui han dirigit la colla durant els darrers tres anys, marcats per la pandèmia i la represa castellera, i que acabaven la temporada passada el seu mandat.

Els nous càrrecs directius són tres figures amb una àmplia trajectòria dins dels Xiquets de Tarragona.

Roger Peiró, qui va encapçalar l’entitat entre els anys 2010 i 2015, que treballarà colze a colze amb Aix Sabater, amb 19 temporades vestint la camisa ratllada, des de canalla fins a l’actualitat; i Oriol Olivé, qui presidirà la colla degana de la ciutat, qui va accedir el 2011, sempre vinculat a l’equip de gralles, que ha liderat fins la temporada passada.

Els principals objectius i reptes de Peiró, Sabater i Olivé, serà mantenir el creixement que la colla tarragonina ha demostrat durant aquesta darrera temporada, amb un projecte integrador, de

treball d’assaig, amb cares noves que han entrat al pati, però també amb la voluntat de recuperar l’experiència dels castellers veterans.

La junta matalassera tampoc perd de vista la necessitat de trobar un nou espai pels matalassers, que des del 2018 van haver de deixar el seu local del carrer Santa Anna per culpa del mal estat de l’edifici. Enguany farà cinc anys que assagen al pati del Pou, i el principal repte és tenir una nova casa on establir-se de forma permanent.

Comentarios
Multimedia Diari