PrimaverArt, floració a peu de carrer al Morell

Després de suspendre’s l’any passat, la sisena mostra d’arts escèniques tindrà lloc del 9 a l’11 d’abril 

27 marzo 2021 11:30 | Actualizado a 27 marzo 2021 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Teatre, circ, música i dansa a peu de carrer. Les arts escèniques tornaran a aflorar en la sisena edició del festival PrimaverArt del Morell. Enguany, la mostra artística se celebrarà del 9 a l’11 d’abril, després que l’anterior edició s’hagués de suspendre a conseqüència de la Covid-19. 

El festival retorna amb el bon temps per gaudir de la cultura a l’aire lliure. «El PrimaverArt va nàixer amb l’objectiu de treure al carrer, en un format accessible, les arts escèniques que es poden gaudir al Teatre Auditori del Morell», va recordar l’alcalde Eloi Calbet i afegí que «malgrat suspendre’s l’última edició algunes de les propostes es van reformular i celebrar la resta de l’any, ja que sempre hem mantingut el compromís amb les formacions artístiques». I en aquesta «aposta per la cultura segura –va dir l’alcalde– es manté el pressupost del PrimaverArt amb 45.000 euros», en una edició especial i adaptada a les circumstàncies actuals. 

Quant a la programació, el tècnic de Cultura del consistori, David Ayza, va destacar que «hem hagut de reduir la programació i destinar més esforços a l’adaptació dels espais», mentre que el també tècnic Oriol Figueras va detallar que «com a conseqüència dels protocols que marca el Procicat, tots els espais han d’estar delimitats perquè els aforaments estiguin controlats i els accessos regulats, i això ha generat que la infraestructura sigui molt més gran i els aforaments més reduïts». Tot i així, es preveu acollir prop de 1.500 persones en els diferents espais: la Plaça Maria Mercè Marçal; la Plaça Francesc Macià; la Plaça Era del Castell i el Jardí de l’Ajuntament. 

Pel que fa a les propostes artístiques, dues de les funcions, Bye Bye, Confetti de la companyia La Baldufa Teatre (10 d’abril, a les 12 i 17 h, a la Plaça Era del Castell) i Escargots de la companyia Slow Olou (11 d’abril, a les 12 i 17 h, Jardí de l’Ajuntament), s’han recuperat de la programació de l’any passat. En la primera, tres pallassos ploren la mort del seu líder, Confetti, en un espectacle de clown destinat a succeir aquell pallasso que els ha deixat; mentre que la segona proposta busca encomanar el bon humor i el surrealisme, a través de la vida dels caragols i la seva lentitud en el moviment.
Quant a circ, la Plaça Maria Mercè Marçal serà l’epicentre de la programació. En aquest espai, el públic podrà gaudir de tres espectacles: Esencial de la companyia Vaivén Circo, un viatge d’aventures que ens portarà a llocs remots on la decisió vital serà agafar el camí més senzill (9 d’abril, 21 h); la companyia navarresa Hutsun+Ortzi presentarà l’espectacle Urbasa, que destaca per la música en directe (10 d’abril, 21 hores); i per últim la companyia Capicúa presentarà Koselig (11 d’abril, 20 hores). 

D’altra banda, un drama al servei de la comèdia és el rerefons de l’espectacle Home de la companyia Cris-Is (11 d’abril, 18 h, Plaça Francesc Macià), mentre que la companyia Iron Skulls presentarà No sin mis huesos, una peça de dansa contemporània que commemora el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes. Si bé, el PrimaverArt s’inaugurarà amb la Fàbrica de Talents que, en la seva quarta edició, esdevindrà un espai de visualització dels artistes morellencs més joves. 

Respecte a les anteriors edicions, enguany les entrades seran numerades i amb un cost simbòlic de 2 euros per entrada. Es podran comprar a partir de dimarts 6 d’abril. «L’objectiu és poder controlar els aforaments d’una forma responsable i assegurar que totes les persones que agafin l’entrada vinguin a l’espectacle», va afirmar l’alcalde, mentre que les regidores de Cultura, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas, van destacar que «aquestes entrades es bescanviaran per uns bons de comerç del mateix valor, que es podran gastar en qualsevol dels establiments adherits a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell».

Núria Arbonès i Eva Castro de l’estudi Debonatinta són les creadores de la imatge del PrimaverArt 2021. Un disseny que també s’ha estampat en unes bosses que es vendran un preu de 3 euros. Arbonès va destacar que «hem volgut representar tot el que significa per al Morell el festival, és a dir, des de l’ambient que es crea a les places, plenes de gent, fins a les diferents disciplines artístiques. Per aconseguir-ho hem utilitzat la il·lustració vectorial i modular i el resultat és una imatge que , amb uns colors primaverals, representa molt bé el que sent la gent quan se celebra el PrimaverArt».
 

Comentarios
Multimedia Diari