Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Primeres actuacions d’un agost amb grans cites al calendari

Les colles castelleres de Tarragona ja tenen la ment en l’actuació del 19 d’agost (Sant Magí), i per aquest motiu són conscients que les actuacions i els assajos d’aquestes setmanes són claus per a les estructures que volen portar a les Cols

| Actualizado a 06 agosto 2022 13:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Llorenç del Penedès marca la segona en vermell per diferents castellers i castelleres aquest mes d’agost. Encara amb la ressaca de Firagost la Colla Joves Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Nens del Vendrell seran els protagonistes aquest diumenge a la una del migdia.

La Colla Joves arriba amb un gust agredolç després de la diada de dimecres. Agre perquè tot i les bones proves als assajos de 4d9f, a plaça no va presentar bones mides, ni bona forma, i no el van poder descarregar. I dolç perquè van descarregar per segon cop, enguany, el 3d9f, a més de l’estrena del pd7f. Així doncs, encara l’actuació amb ganes de continuar rodant, i estrenar castellers de tronc. La catedral segur que estarà a plaça, ja que han demostrat en diverses ocasions que la tenen completament dominada, i ja han descarregat vuit 5d8 aquesta temporada. També podrien tornar a intentar el 2d8f, castell que han completat en dues ocasions, però també han fet dos intents desmuntats. Finalment, podrien estrenar el 4d8p, castell que ja fa dies que assagen, i volen portar a plaça.

La Joves de Valls podria estrenar el 4d8p, castell que fa dies que volen portar a plaça

Per la seva banda, la Jove de Tarragona arriba en un moment molt bo. Tot i començar amb passos lents, però segurs, ja han començat a recollir fruits de tota la feina que van fent a Cos del Bou. Descartats els nou pisos a la festa major de Llorenç del Penedès, podrien repetir el 7d8 que van fer per primer cop aquest 2022 a Torredembarra. Tot dependrà d’algunes baixes que tenen als pisos inferiors. El castell que es podrà veure segur a plaça serà el 3d8. Ja amb la ment posada en Sant Magí, el volen rodar el màxim per intentar pujar-lo sobre un folre, si no és a Tarragona, en un futur pròxim. És cert que enguany aquesta estructura l’han renovat molt, i això fa que hagi de rodar, i que s’hagi de fer molt abans de pujar-lo un pis més. Pel que fa al tercer castell que tenen en cartera, passa pel 2d7, ja l’han descarregat en diverses ocasions, i cada cop li van agafant més confiança. Els de la camisa lila són conscient que els queden cinc assajos i tres actuacions abans de la cita a la plaça de les Cols, el 19 d’agost, i després hauran d’afrontar les diades de l’Arboç i el Catllar. També cal remarcar que treballen un dels seus castells insígnies, el 5d8, que volen estrenar durant aquest mes d’agost.

Els Nens dels Vendrell volen revalidar l’actuació que van fer per Santa Anna a la seva plaça. Així doncs, han treballat per portar a Llorenç del Penedès el 2d7, el 5d7 i el 4d7p.

Aquesta actuació no és l’única del cap de setmana. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, després d’haver carregat el pd6 a la Diada de Santa Anna de Reus van als Pallaresos. Els del barri cooperativista també treballen amb la mirada posada a Sant Magí, on hi volen portar castells de 8, que estan treballant als seus assajos, i marcar-se una bona actuació. Estaran acompanyats d’una altra colla castellera tarragonina, els Xiquets del Serrallo. Fa tres setmanes que descansen, i la seva intenció és tornar a agafar rodatge. També pensen amb el 19 d’agost, on volen portar els castells de la gamma alta de 7 i treure’s l’espineta que els va quedar a l’actuació de la Mare de Déu del Carme. Finalment, els Nois de la Torre també estaran presents en aquesta actuació. Uns Nois que porten una bona dinàmica.

Comentarios
Multimedia Diari