Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Psicurt presenta 27 curtmetratges de salut mental a Reus i Tarragona

La vuitena edició del festival gaudirà també d’una obra de teatre i d’un col·loqui

20 septiembre 2023 07:54 | Actualizado a 20 septiembre 2023 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gaudir del cinema des de la vessant de la salut mental forma parte de l’atractiu que presenta el festival Psicurt, que celebrarà la seva vuitena edició del 5 al 8 d’octubre a Tarragona i Reus. Les dues ciutats treballen de manera conjunta per consolidar una proposta que exposa temes tan importants a nivell social com el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d’amistat, l’assetjament escolar, l’abús sexual infantil, la discriminació o els prejudicis.

El projecte, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, projectarà 27 curtmetratges que concursaran a la Secció Oficial del Psicurt 2023, triats entre els 308 rebuts a concurs. A més de competir en les categories d’animació i ficció, aquests films també optaran al premi del públic, dotat amb 500 euros, que serà escollit per votació popular entre totes les persones que visualitzin els curtmetratges a l’Antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus.

Com en edicions anteriors, més enllà de les projeccions dels curtmetratges i el concurs, també s’han programat activitats paral·leles com l’obra de teatre No m’oblideu mai dirigida per Llàtzer Garcia i un col·loqui posterior amb els actors de l’obra i el psicòleg infantojuvenil Roger Ballescà.

El cartell de produccions el completen curts com Mara, Cementerio de Coches, Cosas de Chicos, Alegre y Olé, Amarradas o De menos

D’altra banda destaca una pel·lícula inaugural sobre el radicalisme islàmic, el dol i l’angoixa titulada Sinjar, d’Anna Maria Bofarull, la primera directora de cinema tarragonina que obre el Psicurt. A més hi haurà projeccions i debats per als centres educatius de Reus i Tarragona, i xerrades amb professionals de la cultura audiovisual i de la salut mental obertes a tothom.

D’altra banda, fins al 30 de setembre, continua obert el període d’inscripció per a la secció Educurt exprés. Aquesta categoria s’adreça a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema.

Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs. Hi ha dues categories. En una competeixen les obres presentades per estudiants d’universitats i escoles de cinema i en l’altra les presentades per alumnes d’ESO, BAT i cicles formatius.

Fins al 30 de setembre, continua obert el període d’inscripció per a la secció Educurt exprés

El documental La retrobada del que va ser per mi la terapia grupal es convertirà en la primera activitat del Psicurt 2023, al Centre Cal Massó de Reus. Es celebrarà el dimarts 3 d’octubre, a partir de les 19.30 hores. El cartell de produccions el completen curts com Mara, Cementerio de Coches, Cosas de Chicos, Alegre y Olé, Amarradas o De menos, entre d’altres. L’atractiu d’aquesta activitat ha conquistat al públic cinèfil.

Comentarios
Multimedia Diari