Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta acull la Jornada ‘Donem veu als pacients’

Serà el 15 de setembre en el marc del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

06 septiembre 2023 09:24 | Actualizado a 06 septiembre 2023 10:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb la finalitat de promoure accions per a fomentar la seguretat a l’atenció de la salut de les persones, així com prioritzar aquest aspecte com un atribut essencial en la qualitat del servei prestat pels centres sanitaris per a millorar la seguretat del pacient i reduir els danys als pacients, cada any se celebra, el 17 de setembre, el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquest any 2023, el lema de la campanya mundial és Involucrar els pacients en la seguretat del pacient, com a reconeixement del paper fonamental que tenen els pacients, familiars i persones cuidadores en la promoció de l’atenció segura. Així, segons l’OMS, les conseqüències d’una participació significativa dels pacients són notables, i segons alguns estudis la càrrega dels danys podria reduir-se fins a un 15%, la qual cosa permetria salvar innombrables vides i estalviar milers de milions de diners a l’any.

Participació activa

És per això que cada any s’organitza una àmplia diversitat d’activitats per a totes les parts interessades, incloses campanyes, debats, esdeveniments tècnics i de promoció, iniciatives de creació de capacitat, etc.

Més concretament, per a commemorar aquesta data, des de la Unitat de Qualitat i Seguretat del Pacient de l’ICS a les Terres de l’Ebre, s’ha impulsat la jornada formativa Donem veu als pacients, que tindrà lloc divendres, 15 de setembre, a partir de les 9 h, a l’aula 1 i l’aula de Vidre de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

La jornada es podrà seguir en línia i a temps real a través del canal de Youtube de l’ICS Ebre

L’objectiu de la jornada és crear consciència sobre la necessitat d’una participació activa dels pacients, de les seves famílies i de les persones cuidadores en tots els entorns i a tots els nivells de l’atenció de la salut, amb l’objectiu de millorar la seguretat del pacient. Per a fer-ho, al llarg del matí es combinaran ponències magistrals sobre la temàtica, taules de debat amb la participació d’associacions de pacients de les Terres de l’Ebre i tallers pràctics; pròximament es compartirà el programa definitiu.

La jornada es podrà seguir en línia i a temps real a través del canal de Youtube de l’ICS Ebre, i també es podrà participar de forma presencial en els tallers Higiene de mans i Aportació del pacient en seguretat del medicament, que se celebraran a partir de les 13.30 hores. Per als tallers és necessària la inscripció prèvia abans del 10 de setembre. La informació es pot consultar a l’enllaç www.icsebre.cat/wg/15-de-setembre-jornada-formativa-donem-veu-als-pacients.

Comentarios
Multimedia Diari