Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Sant Pere i Sant Pau posa punt final a la seva gran temporada

Els del barri cooperativista han estat capaços de dominar la gamma de 8, però no han pogut intentar el 2d8f que la temporada abans de la pandèmia van descarregar, i també s’han quedat a les portes del 3d8p

| Actualizado a 09 octubre 2022 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tram final de la temporada castellera per a les diverses colles del territori. Amb la ressaca emocional encara del Concurs de Castells, dissabte els Castellers de Sant Pere i Sant Pau celebraven la seva diada per acabar l’any. El cel amenaçava, però va aguantar perquè els del barri cooperativista es poguessin acomiadar d’aquest 2022, on han jugat entre els més grans i han sabut que és classificar-se per mèrits propis a la jornada de diumenge del Concurs de Castells.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau no actuaven sols, ho feien amb convidats de luxe: la Colla Vella Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus. Els primers amb ganes de refer-se i tornar a tenir bones sensacions després de quedar en tercera posició al Concurs de Castells, i els segons conscients de la bona feina que havien fet diumenge passat.

Obrien l’actuació els amfitrions, que arrossegaven algunes baixes arran de les caigudes del pd7f i el 3d8p de diumenge passat. Tot i això, lluny de fer una diada per passar el tràmit, començaven amb el 3d8, un castell que ja han ensenyat que tenen perfectament dominat. A segona ronda descarregaven el 3d7p, que tampoc els suposava cap dificultat. I acabaven la ronda de castells amb un bon 5d7. Volien acabar amb un pilar de mèrit, però el pd6 se’ls trencava i quedava en intent.

Per la seva banda, els Xiquets de Reus arribaven a Tarragona amb bona part dels deures fets, i amb la intenció de rodar castellers i canalla. Començaven amb el 3d7, estructura que tenen perfectament apamada. Continuaven amb el 2d7, recordem que la setmana passada descarregaven el 2n 2d8f de l’any, per tant, els servia per anar agafant confiança amb el 2. I acabaven amb un bon 4d7. Els reusencs a poc a poc s’han anat refent dels entrebancs que han tingut enguany i estan acabant amb el cap ben alt, conscients que tenen deures pendents de cara a l’any que ve. Finalment, la Colla Vella Xiquets de Valls té a l’horitzó Santa Úrsula, que els ha de servir, si les baixes no condicionen l’actuació, per treure’s l’espineta que els va quedar al Concurs de Castells.

Per aquest motiu els de la camisa rosada en primera ronda descarregaven el 3d8. A segona feien el 4d8, castell que també tenen perfectament dominant. I posaven punt final a les rondes de castells amb el 2d7, que tampoc els suposava cap mena de dificultat.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han signat una temporada extraordinària, tornant a dominar els castells de 8 i demostrant que tenen un molt bon pilar. És cert que aquest 2022 no han pogut portar a plaça el 2d8f, castell que ja havien fet l’últim any abans de la pandèmia, però s’han pogut arribar a plantejar una estructura inèdita per ells, el 3d8p. Ben segur que són conscients que tenen aquestes tasques pendents de cara al 2023, però també estan molt satisfets amb tot allò que enguany han aconseguit.

Lluny de pensar que la Covid-19 ha suposat una gran problemàtica per ells, sembla que l’aturada gairebé ni ha existit, ja que els seus troncs i els seus castells sempre s’han mostrat molt segurs, i amb la sensació de fer fàcil allò que no ho és. Han estat capaços de realitzar allò que han volgut.

Ara queda pendent veure qui estarà al capdavant de la colla del barri cooperativista de cara a l’any que ve, ja que l’actual cap de colla, David Lobo, va anunciar que continuaria per acabar el seu projecte, però que seria l’últim any, per tant posa punt final sent el màxim responsable de les decisions tècniques. Lobo marxa amb la satisfacció d’haver fet una molt bona feina, haver portat la colla als castells de 8, i també els folres del 2d8f i del pd7f. El seu objectiu era deixar una massa social consolidada i relleus per als castells, i considera que ho ha acabat aconseguint. A partir d’aquí serà continuar la feina que s’ha anat fent durant tot aquest temps i poder realitzar aquells deures pendents que han quedat enguany.

Una altra colla tarragonina que va acabar la temporada són els Xiquets del Serrallo, que també posaven el punt final la setmana passada al Concurs de Castells, assolint els seus objectius marcats, però quedant-se amb ganes de poder descarregar el primer castell de 8. Veurem si de cara al 2023 els del barri mariner poden, per fi, descarregar aquesta estructura que han anat assajant i provant al pati, però que a plaça encara no li han pogut fer l’aleta, i en tenen ganes.

Comentarios
Multimedia Diari