Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tot a punt per a les XVII Jornades de les Lletres Ebrenques a Amposta

Del 18 al 22 d’octubre hi haurà presentacions, debats, espectacles i altres activitats que uneixen literatura amb música, premsa i paisatge

| Actualizado a 09 octubre 2022 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de personalitats de la cultura i aficionats a la literatura es reuniran a Amposta del 18 al 22 d’octubre per celebrar les Jornades de les Lletres Ebrenques, que arriben a la 17a edició. Per a l’ocasió, la biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó ha preparat una vintena d’activitats que miren cap a la normalitat prepandèmica, però adaptades a la ubicació temporal de l’equipament, a l’oficina de Turisme, a causa de les obres de reforma de la seu habitual.

Les jornades començaran el dimarts 18 amb la participació de l’escriptora de Xerta, Francesca Aliern a la trobada del Club de Lectura Cafè Tertúlia, i l’actuació musical del cantautor local Rampaire. Les activitats s’allargaran durant cinc dies amb més propostes que uneixen literatura amb art, música i paisatge, i on també hi haurà presentacions com la del Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta o de la convocatòria del I Congrés Sebastià Juan Arbó.

«Aquest esdeveniment tornarà a ser un nucli de cultura i literatura ebrenca», explica Adam Tomàs, alcalde d’Amposta tot indicant que «així ho avalen les disset edicions que portem. Que enguany tinguem aquesta col·laboració amb turisme és inevitable i això ens farà crear sinergies que faran que les jornades tornin a ser un èxit».

Entre els actes previstos hi haurà també una trobada amb l’escriptor Toni Orensanz, el recital poèticomusical Aiguabarreig a càrrec de Fabio Vega i Els Homes Tranquils i l’espectacle musical Ausiàs March. Cants d’amor i de mort pel grup Melodemodomies. L’acte més institucional, la inauguració oficial de les XVII Jornades serà divendres 21.

Durant les jornades es presentaran les revistes rurals i culturals ‘La Rara’, ‘Solstici’ i ‘Arrels’

Dissabte 22 tindrà lloc un esmorzar literari i la inauguració de l’exposició L’Aranès, l’occità de Catalunya que donaran pas a un taller infantil i a les tertúlies i taules rodones, que tractaran temes com el periodisme literari, la literatura digital i les noves revistes nascudes al territori. En aquesta última activitat, periodistes i editors presentaran els seus projectes, guiats pel periodista Oriol Gracià. Es podran conèixer amb més profunditat La Rara, una iniciativa d’Anna Zaera, la revista de lletres i arts Solstici, amb el seu editor Quim Melchor i la revista Arrels, una publicació trimestral d’estil de vida, amb el seu director Josep Sucarrats.

Pel que fa als reconeixements, s’atorgarà, un any més, el Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques, de moment encara per anunciar, i també es farà un reconeixement pòstum a l’investigador i professor de geografia i història ampostí Josep Ferran Bel i Querol.

Les jornades conclouran amb un acte del centenari del naixement de Gabriel Ferrater, un espectacle de dansa per La Fonte Cia. dintre el programa Balla’m un llibre.

Premi de Narrativa Breu

Com és habitual, es destinarà un espai per al Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta. El concurs bianual literari enguany es presentarà amb la novetat que s’elimina l’accèssit per deixar un únic guardonat qui, un cop tingui l’obra publicada haurà de participar en clubs de lectura dels centres educatius de la ciutat per tal d’apropar-los la literatura.

Comentarios
Multimedia Diari