Apunyalats dos seguidors del Paris Saint Germain a la sortida del Camp Nou

Una de les víctimes està ingressada a l'Hospital Clínic amb una ferida a la pleura, l'altra ja ha estat donada d'alta

19 mayo 2017 23:58 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos seguidors del Paris Saint Germain van resultat ferits amb arma blanca aquest dimecres a la sortida del partit de Champions que va enfrontar el seu equip amb el F.C. Barcelona. Un primer incident va tenir lloc cap a les 11 de la nit al carrer Felipe de Paz, quan dos individus vestits de fosc i tapats amb passamuntanyes van agredir per l'esquena el ciutadà francès. La ferida li va afectar la pleura i està ingressat a l'Hospital Clínic fora de perill. La segona agressió va ser una mica més tard a l'Avinguda Madrid, on un grup va assaltar tres seguidors i va ferir-ne un també, amb arma blanca. L'home ja estat donat d'alta. Fons policials han explicat que podria tractar-se d'un robatori amb violència.

 

Dos seguidors de l'equip de futbol Paris Saint Germain (PSG) van ser , en dos incidents diferents, amb arma blanca aquest dimecres al vespre a la sortida del partit de Champions que enfrontava els francesos amb el F.C. Barcelona.

 

La primera agressió va produir-se cap a les 11 de la nit als voltants del Camp Nou, concretament al carrer Felipe de Paz. Un ciutadà francès que sortia del partit va ser abordat per dos individus vestits foscos i amb passamuntanyes, que li van clavar una arma blanca, ferint-lo a la pleura. La víctima, que anava acompanyada d'altres seguidors del PSG, va ser ingressat a l'hospital Clínic on continua ingressat estable i fora de perill.

 

La segona agressió va tenir lloc una mica més tard, també als voltants del Camp Nou, en aquest cas a l'Avinguda Madrid. Tres joves que sortien de veure el partit van ser assaltats per un grup. Un d'ells va resultat ferida d'arma blanca i també va ser traslladat al centre hospitalari, d'on ja ha rebut l'alta. Fonts policials han explicat que aquest segon episodi podria tractar-se d'un robatori amb violència però que la policia està investigant, així com també la possible relació entre els dos successos.

 

El director del cos dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha lamentat el succés i ha destacat que en aquests temes'' no ens podem recrear ni ser autocomplaents'' per creure que ''hi ha territoris exempts ni lliures d'incidents d'aquestes característiques''.

 

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha remarcat que la investigació ha de determinar si les agressions tenen "relació directa o no" amb l'entorn del futbol. Espadaler ha explicat que les dues agressions "presenten similituds" i que és "altament probable" que siguin els mateixos agressors, que "no presentaven cap signe extern de ser seguidors del Barça" segons els testimonis de persones agredides. A més, el conseller ha afegit que tot apunta que no hi va haver discussió prèvia a les agressions, que "presenten elements de gratuïtat".

 

Espadaler ha remarcat que "està per veure" si les agressions tenen "alguna cosa a veure amb el futbol" i que les agressions es van produir "a fora" del Camp Nou.

 

"No abaixar la guàrdia ni un minut"

 

Sobre la violència al món de l'esport, Espadaler ha destacat, en declaracions a Ràdio 4, els "esforços importants" fets per Barça i Espanyol, que "en el seu dia van ser explícits i contundents". El conseller, però, creu que encara hi ha "terreny de millora" que Interior està treballant amb els dos clubs. "No es pot abaixar la guàrdia ni un minut en relació a la violència a l'esport", ha dit, tot valorant "l'esforç" de les dues juntes directives per "continuar amb la guàrdia alta".

Comentarios
Multimedia Diari