Cadiach ajorna l'atac al Broad Peak

L'equip del tarragoní va auxiliar una alpinista japonesa que es va veure afectada per l'allau de dilluns (àudio)

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Òscar Cadiach ha aparcat temporalment l'atac al cim del Broad Peak, previst per aquest dijous. Aquest dilluns es van produir diversos allaus i un d'ells va afectar una altra expedició, causant dos ferits i un desaparegut. L'expedició del tarragoní els va anar a socórrer, entre el Camp Base i el Camp 1.

Un dels ferits és una alpinista japonesa, que va ser traslladada fins al Camp Base amb una fractura de peroné. Aquest dimarts havia d'arribar un helicòpter per evacuar-la i portar-la a un hospital, però les inclemències meteorològiques per ara ho han impedit. Una de les doctores que l'està auxiliant fins ara és Anna Pujol, membre de l'expedició de Cadiach.

El tarragoní doncs, haurà d'esperar al menys uns dies més per intentar assolir el seu catorzè cim de 8.000 metres.

L’expedició havia previst iniciar aquest dimarts l’ascens al Broad Peak i fer l’intent d’atac al cim el dijous d’aquesta setmana. Tota la previsió de cim, però, queda en “stand by” segons ha explicat el propi Cadiach.

Explica Cadiach que mentre esperen que arribi l’helicòpter, han instal·lat un ‘petit hospital de campanya’ a un quilòmetre del camp base, per facilitar l’evacuació i per a poder intervenir la companya en la mesura de les possibilitats mèdiques d’aquest lloc tant remot.

Un altra integrant de l’expedició de Cadiach, Jordi Bosch ‘Barraca’ ha explicat al mateix programa que aquest dilluns ‘han viscut una situació molt dura’.

Diu que de seguida tot l’equip de l’expedició es va traslladar a la zona de l’allau, entre camp base i camp 1.

El gironí ha explicat que mentre auxiliaven la companya japonesa, Sumiyo Tsuzuki, es van veure sorpresos per altres cinc o sis allaus, i afegeix que el sinistre hauria pogut ser ‘molt pitjor’.

Tots dos lamenten en nom de tots els companys de l’expedició la desaparició d’un portador d’altura pakistanès, al que tots apreciaven, i traslladen el seu condol a la família.

Altres dels 7 alpinistes que estaven al lloc de l’allau, van poder sortir pels seus propis mitjans. Algun, va quedar mig colgat per la neu, però en ser visible part del cos, el van poder treure a temps.

En les feines de rescat s’hi van abocar altres integrants de les expedicions i sherpas que aquell moment es trobaven a camp base del Broad Peak.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari