Cadiach avança en l'aclimatació i supera els 7.200 metres del camp 3 del Broad Peak

Es prepara per atacar el cim en una setmana

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Òscar Cadiach ha superat aquest dimarts els 7.200 m del camp 3 del Broad Peak. L’alpinista tarragoní culmina així la cota més alta del procés d’aclimatació, i ja prepara l’atac al cim de cara a la setmana vinent. Un intent que podria passar a la darrera setmana de mes, en funció del temps.

Aquest dimarts, han arribat a aquesta cota de la muntanya del Pakistan els cinc integrants de l’expedició, el gironins Carles Figueres i Jordi Bosch ‘Barraca’, la metgessa Anna Pujol, el navarrès Paxti Goñi i Òscar Cadiach.

Pujol, Goñi i Cadiach faran nit als 7.200 metres. A la tenda del costat, els acompanyaran Alberto Zerain i Juanito Oiarzabal. Els dos bascos, tot i arribar uns dies abans que Cadiach al Broad, i havent engegat abans l’aclimatació, sembla que ajustaran els tempos per a poder establir sinèrgies amb els catalans per l’atac al cim.

Aquest serà un dels aspecte que acabaran de refermar aquest dijous, quan les dues expedicions es trobin altra vegada al camp base del Broad. De moment, tot el que van anunciar prèviament que farien s’està acomplint, com ara la reobertura de la nova ruta de des del base al camp 1, el corredor original de Hermann Buhl. L’altra anunci, era la instal·lació d’un camp 4 per sobre de l’avantcim del Broad, a uns 7.500.

Segons ha explicat Cadiach al programa el Pont de Mahoma, aquest dijous a CB també valoraran si és necessari aquest pas, abans d’atacar el cim.

Ara, la temperatura entre el dia i la nit varia molt, segons ha explicat la metgessa de l’expedició, Anna Pujol, passant dels 35 graus del dia, als 15 negatius de la nit.

La intenció de cara a l’atac al cim és fer més progressió nocturna que diürna, per evitar precisament les altes temperatures. Aquestes altes temperatures els han provocat aquest dimarts mal de cap en la pujada al camp 3, tot i que sense més importància a nivell mèdic.

Diu Cadiach que tots estan molt animats i que “hi ha molt bona relació entre els integrants de l’equip i també amb la resta d’expedicions”.

Ara els espera, segons l’alpinista, un parell o tres de jornades de mal temps. Els que els obligarà a mantenir-se al base, quan tornin dijous. Amb la recuperació de la finestra de bon temps, decidiran la possible data per l’atac al cim.

Comentarios
Multimedia Diari