Carabante i Gómez, escollits els millors esportistes de Torredembarra

L'atleta i el jugador de futbol platja van guanyar els premis absoluts de la gala de l'esport torrenc

01 diciembre 2018 18:52 | Actualizado a 15 diciembre 2018 20:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

María José Carabante (atletisme) i Llorenç Gómez (futbol platja) són els guanyadors al Millor Esportista de Torredembarra de les temporades 2016-2017 i 2017-2018 que entrega l’Ajuntament dins de la Nit de l’Esport que té lloc aquest 30 de novembre, al Pavelló Municipal San Jordi.

María José Carabante del Club Atletisme Playas de Castellón ha aconseguit enguany la medalla d’or en 4x400 en Mundial Màster i disposa d’altres medalles d’or, argent i bronze a nivell mundial, europeu, estatal i català en les especialitats de 200, 400, 800, 4x200 i 4x400 m llisos. Llorenç Gómez del Club Futbol Platja Torredembarra ha estat internacional amb la selecció espanyola i jugador del Futbol Club Barcelona, entre d’altres clubs d’arreu del món. Ha culminat aquesta temporada amb el títol de Millor jugador del món Beach Soccer Worldwide.

Tot seguit, es detalla la relació de guanyadores i guanyadors d’aquesta Nit de l’Esport:

Millor promesa femenina fins als 12 anys: Exaequo Jana Oulad, del Club Esportiu Rítmica Torredembarra, i Lídia Alomà, del Club Patinatge Artístic Torredembarra.  Jana Oulad, gran progrés en les últimes temporades. 3a de la final Copa Catalana Nivell Base i ha fet molt bona participació en el Campionat d’Espanya Base, quedant en la posició 41 de 172 gimnastes. Lídia Alomà ha guanyat aquest 2018 l’Open Internacional Hettange infantil, és campiona de Catalunya infantil 2018, sisena en el Campionat d’Espanya 2018 i convocada al programa Alt Rendiment Català .

Millor promesa masculina fins als 12 anys: Sergio Jiménez, de l’Associació Esportiva Dojo Zanshin. Campió d’Espanya 2018 en kumite i kates, i sotscampió d’Espanya 2017 en kumite i campió d’Espanya en kates 2017.

Millor promesa femenina de 13 a 17 anys: Aina Calbó, de l’Agrupació Atlètica Catalunya – Club Atletisme Torredembarra.  La temporada passada va iniciar la pràctica de l’atletisme amb diverses especialitats (llançament de disc, salt d’alçada,  de llargada...), assolint medalles d’or al campionat territorial, de Catalunya i d’Espanya.

Millor promesa masculina de 13 a 17 anys: Jordi Dalmau, del Club Marítim Torredembarra. Practica el patí a vela, destacant la seva ràpida ascensió en la seva carrera esportiva amb participació i grans resultats en campionats  europeus i estatals.

Millor sènior femení de 18 a 40 anys: Aina Morlà, del Club Patinatge Artístic Torredembarra. Amb uns grans resultats esportius assolits, penja els patins i es mereix un reconeixement a tota la seva carrera esportiva.

Millor sènior masculí de 18 a 40 anys: Llorenç Gómez, del Club Futbol Platja Torredembarra (veure informació anterior).

Millor veterana de + de 40 anys: María José Carabante, del Club Atletisme Playas de Castellón (veure informació anterior).

Millor veterà de + de 40 anys: Jordi Jornet, d’Atletisme Barcelona Club – Club Atletisme Torredembarra. Participa a les proves de 200, 400, 4x200 i 4x400 m llisos, assolint medalles d’or, d’argent i de bronze als campionats de Catalunya i d’Espanya.

Millor entitat esportiva: Club Esportiu Rítmica Torredembarra. Per la seva tasca en l’organització de campionats i la participació d’aqueta entitat en tots els àmbits i nivells.

Millor tasca esportiva tècnica, docent, de promoció o de difusió: Equip de tècniques del Club Patinatge Artístic Torredembarra. Per la seva trajectòria esportiva amb uns resultats aclaparadors.

Millor equip femení: Equip júnior del Club Fitkidance Torredembarra. 2n classificat al Campionat d’Espanya 2018 i tercer classificat al Campionat d’Espanya 2017.

Millor equip masculí: Equip sènior masculí del CEVOL Torredembarra. Per la seva ascensió a primera divisió estatal.

D’altra banda, a proposta del Jurat de la Nit de l’Esport 2018, la Regidoria d’Esport ha decidit atorgar dos reconeixements fora de els categories: Reconeixement a la projecció internacional per a Edu Suárez (autor del millor gol de l’any de futbol platja a nivell mundial) i Adri Frutos (nominat a millor gol de la temporada de futbol platja a nivell mundial), i Homenatge a Gemma Casajus in memoriam (fundadora i presidenta del Club Esportiu Rítmica Torredembarra. Va morir el mes de gener d’enguany).

El jurat de la Nit de l’Esport 2018 està integrat per:

  • Tres esportistes de renom: Bito Fuster, Berni Álvarez i Yoli Pueyo.
  • Dos periodistes esportius: Francesc Joan i Tere Ortega.
  • Un representant del Consell Esportiu del Tarragonès: Estefania Serrano (presidenta).
  • Representant territorial de l’Esport de la Generalitat: Joan Plana (representant territorial).
  • Representant de federacions esportives catalanes: Diego Ávila, subdelegat de la Federació Catalana de Futbol a Tarragona.
  • Regidor d’Esport: Raúl García.
Prèviament, s’han lliurat els guardons a tots els esportistes que, a nivell individual o en equip, han assolit el primer, segon o tercer lloc en competicions d’àmbit de la demarcació, català, estatal o internacional. En total, són 449 esportistes de 21 entitats.

  • Club Esportiu Dance La Torre: 1 esportista individual
  • Club Billar Punt d’Atac: 1 equip + 2 esportistes individuals (11 pax)
  • Associació Rem Vogadors de Baix a Mar: 1 equip (15 pax)
  • Club Bàsquet Torredembarra: 1 equip + 2 entrenadors (17 pax)
  • Associació Esportiva Dojo Zanshin:33 esportistes individuals (33 pax)
  • Club Atletisme Torredembarra: 27 esportistes individuals (27 pax)
  • Centre Equitació Torredembarra: 3 esportistes individuals (3 pax)
  • Club Patinatge Artístic Torredembarra: 26 esportistes individuals + 1 equip + 8 entrenadores (46 pax)
  • Club Pentatló Torredembarra: 14 esportistes individuals + 2 entrenadors (16 pax)
  • Club Esportiu Rítmica Torredembarra: 8 equips + 11 esportistes individuals + 6 entrenadores (51 pax)
  • Club Costa Daurada Biketrial Torredembarra: 16 esportistes individuals (16 pax)
  • Taekwondo Escola AMDO: 3 esportistes individuals + 2 entrenadors (4 pax)
  • Club Natació Sincronitzada de Torredembarra: 4 equips + 3 entrenadores (21 pax)
  • Club Esportiu Fitkidance Torredembarra: 2 esportistes individuals + 16 equips + 4 entrenadors (41 pax)
  • Club Tennis Torredembarra: 3 equips (40 pax).
  • Club Escacs Torredembarra: 1 esportista individual (1 pax)
  • Club Esportiu Beach Tennis Torredembarra: 5 esportistes individuals (5 pax)
  • Club Futbol Platja Torredembarra: 3 equips (32 pax.)
  • Club Futbol Sala Torredembarra:  1 equip + 1 entrenador (18 pax)
  • Unió Deportiva Torredembarra: 1 equip + 1 entrenador + 1 delegat (35 pax)
  • CEVOL Torredembarra: 1 equip + 2 entrenadors (16 pax)
La gala l’ha organitzat la Regidoria d’Esport i ha estat conduïda pels periodistes Quim Pons i Laura Casas. Raúl García, regidor d’Esport, ha destacat la bona salut de l’esport torrenc i ha assenyalat que la Nit de l’Esport serveix per posar en valor esportistes i entitats. També s’ha mostrat satisfet pels canvis realitzats per garantir la participació i la visibilitat de les dones a l’esport i que s’han concretat en un jurat renovat i el desdoblament de les categories en competició femenina i masculina.

 

Comentarios
Multimedia Diari