El creixellenc Marc Claramunt, a la regata Minitransat 2021

La competició surt de França i arriba a la illa de Guadalupe, al Carib. Son 4.050 milles nàutiques a recórrer en solitari

20 septiembre 2021 21:20 | Actualizado a 25 septiembre 2021 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El jove regatista creixellenc Marc Claramunt Sastre passejarà la imatge de Creixell arreu del món. L'Àrea de Turisme de l'ajuntament de Creixell, col·labora amb el jove regatista, que participarà enguany a la 'Minitransat 2021', una regata que creua l’Atlàntic en solitari en vaixells de 6’5 metres.

El vaixell del Marc llueix el logotip de l'àrea de Turisme de Creixell. La regidora de turisme de Creixell, Silvia Farrero, i el jove regatista creixellenc Marc Claramunt, van signar un conveni de col.laboració i promoció turística fa uns mesos pel qual l'ajuntament donava suport econòmic al Marc pel qual ell portarà al seu vaixell i equipaments el logotip de turism i el nom de Creixell arreu del món.

El Marc ja ho té tot a punt i ja ha passat tots els controls de seguretat. La sortida és aquest diumenge 26 de setembre de 2021 des del port de Les Sables d'Olonne, a França; d'allà navegarà fins a Santa Cruz de la Palma, a les Illes Canaries, a on està previst que hi arribin el 3 d'octubre. I d'allí la regata seguirà fins al port de Saint-François a l'illa caribenya de Guadalupe, a on està prevista l'arribada a partir del 9 de novembre.

En aquesta regata els navegants han de recórrer un total de 4.050 milles nàutiques. Des de l'ajuntament de Creixell desitgem al Marc una bona singladura, que gaudeixi molt d'aquesta aventura i que vagi tot molt bé.

Una regata mítica

La Transat 6.50, o Mini Transat, La Boulangère, és una regata transatlàntica en solitari i sense assistència a bord de velers de 6,50 metres d'eslora (longitud), creada l'any 1977 per Bob Salmon i organitzada cada any imparell des de llavors.

La seva idea era una regata transatlàntica en la qual cada participant tingués l'oportunitat de guanyar sense tenir un gran pressupost, un vaixell molt gran o la tecnologia més moderna del moment. Bob va suggerir una eslora de 6,5 m com a màxim.

La primera edició es va celebrar l'any 1977, des de Plymouth, Anglaterra, amb parada a Tenerife, a les Illes Canàries, abans de creuar l'oceà fins a l'illa d'Antiga, al Carib. Després de diverses edicions populars de Bob Salmon.

L'any 1984, el francès Jean Luc Garnier va traslladar la sortida d'Anglaterra a la costa del Golf de Biscaia, reduint així la durada de la prova.

Durant els primers anys, va ser una regata de velers de fins a 6,5 metres d'eslora, però eventualment la Mini 6.50 es va establir com a Classe pròpiaregles específiques i més participació de regates, per a dues persones i en solitari.

L'any 2001, la classe va introduir un important canvi en el recorregut de la Minitransat. Els navegants havien d'acabar a l'altre costat de l'Equador, a Salvador de Badia, al Brasil.
Després de l'edició de 2011, la meta ha passat a estar a les Antilles, primer a Martinica i ara a Guadalupe.

Comentarios
Multimedia Diari