Deportes ALPINISME

El llibre 'Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach i Puig' es presenta aquest dijous 5 d'abril a Cambrils

L'acte, que  tindrà lloc al Centre Cultural de Cambrils a les 20.00 hores, comptarà amb la presència de l'autor, el cambrilenc Francesc Joan, i del propi Òscar Cadiach

Diari de Tarragona

Whatsapp
Francesc Joan i Òscar Cadiach. FOTO: Pere Ferré

Francesc Joan i Òscar Cadiach. FOTO: Pere Ferré

El periodista cambrilenc Francesc Joan presentarà aquest dijous 5 d’abril al Centre Cultural de Cambrils el seu llibre ‘Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach i Puig’, publicat per Cossetània Edicions. L’acte, programat a les 20.00 hores, comptarà amb la presència del propi Òscar Cadiach, l’alpinista tarragoní i primer català en assolir els 14 cims més alts de la Terra sense l’oxígen adicional després de la conquesta del Broad Peak el 27 de juliol de 2017. 

La presentació obrirà la programació de l’últim trimestre del curs 2017/2018 de l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a Cambrils, coordinada des del Museu d’Història de Cambrils. Forma part del programa Dies de Llibres que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils organitza anualment als voltants de Sant Jordi.

Cadiach projectarà també el seu documental ‘Escalant la cua de drac’, basat en aquesta darrera ascensió al Broad Peak. Era el seu quart intent consecutiu al cim principal de 8.047 metres d’alçada d'aquesta muntanya que ha escalat també en les seves altres dues puntes.

El muntanyenc, una de les úniques 20 persones de la història que fins ara han aconseguit els 14 vuitmils sense oxígen, parlarà dels moments dolços i tràgics que ha viscut al llarg dels 35 anys que fa que escala vuitmils (el primer va ser el Nanga Parbat, el 1984); del magnetisme que les grans muntanyes  exerceixen sobre els himalayistes i dels seus propers projectes.

Al final de l’acte el propi Òscar Cadiach i Francesc Joan, redactor en cap d'esports de Diari de Tarragona, signaran exemplars del llibre a tothom qui ho vulgui.

Temas

Comentarios

Lea También