El ple de Tarragona dóna llum verda a la urbanització de l'Anella Mediterrània

El conjunt del projecte, que abasta unes 20 hectàrees, s'enfila als 12,3 MEUR i té un termini màxim d'execució de 24 mesos

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha impulsat aquest divendres la urbanització de l'Anella Mediterrània a Campclar, que esdevindrà l'epicentre dels Jocs del 2017. El consistori ha traspassat l'encàrrec al Servei Municipal de l'Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA), que haurà d'adjudicar els treballs per un import global de 12,3 MEUR. Els primers moviments de terres començaran aquest mes, segons ha apuntat el tinent d'alcalde de Projectes, Xavier Tarrés, i la urbanització del conjunt de l'àmbit de 20 hectàrees s'enllestirà en un màxim de 24 mesos. De forma paral·lela, durant aquest temps es construiran els principals equipaments esportius finançats per l'Estat, la Generalitat i la Diputació.

A dos anys i dos mesos del tret de sortida dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, el consistori ha donat llum verda a la urbanització imminent dels terrenys de Campclar on s'ubicaran els grans equipaments de l'esdeveniment esportiu. Aquest divendres, el ple ha aprovat la plurianualitat de la despesa de les obres d'urbanització per un import de 10,24 MEUR enguany i de 2,08 MEUR l'any que ve.

L'Anella Mediterrània, amb un cost previst d'uns 50 MEUR, finançats entre diverses administracions, començarà a ser una realitat tangible en els pròxims dies quan es realitzin els primers moviments de terres. El futur complex inclourà un palau d'esports per a 5.000 espectadors, una piscina de 50 metres i un estadi d'atletisme provisional amb capacitat per a 15.000 persones. També es remodelarà l'actual pista d'atletisme i el velòdrom, i es construirà una Plaça de l'Esport.

Les primeres obres es portaran a terme durant un període quatre mesos i consistiran en l'adequació i anivellament dels terrenys i la delimitació de les diferents parcel·les i vials. Durant el primer mes, s'aprofitarà també per realitzar una anàlisi dels terrenys amb la intenció, segons ha apuntat el tinent d'alcalde Xavier Tarrés, de conèixer el volum de terra que s'extraurà i que posteriorment es podrà aprofitar en la mateixa urbanització.

De forma paral·lela a aquests treballs, es durà a terme la redacció del projecte de l'Anella Mediterrània, l'avantprojecte del qual ja està molt avançat. La resta d'administracions també estan enllestint els projectes respectius dels equipaments que sufragaran i que s'hauran de construir a contrarellotge per arribar a temps per a la cita esportiva. En aquest sentit, Tarrés ha indicat que la Generalitat podria enllestir el projecte del palau d'esports d'aquí a uns tres o quatre mesos.

Comentarios
Multimedia Diari