Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ONCE premia al Nàstic

Per ser el primer club a tot Espanya a crear una secció de futbol per a persones amb discapacitat

EFE

Whatsapp
Premiats

Premiats

L’ONCE ha premiat aquest dilluns la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que enguany coincideixen amb el 80è aniversari de la Institució i la seva evolució.

Els guardonats han estat l’Associació Polseres Candela, el programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, Marc Buxaderas,  el Gimnàstic deTarragona i l’Ajuntament de Masquefa. Tots ells han rebut l’obra escultòrica SOLIDARIS.

En el cas del club grana el premi ha estat per ser el primer club a tot Espanya a crear una secció de futbol per a persones amb discapacitat. “El millor equip de la història del Nàstic”, segons el seu president. I per impulsar La Liga Genuine, en la qual participen ja 30 equips i centenars de jugadors que són exemple de solidaritat i superació.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; José Luis Pinto, vicepresident primer del Consejo General de la ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Antonio Guillén, president del COCARMI, han lliurat els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018. A l’acte també han assistit representants del Tercer Sector, del món polític i social de la societat catalana i de l’ONCE a Catalunya.

“Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la qual ens permet fer la nostra tasca social. Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles. I ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”,  assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que enguany tenen com a protagonista el 80 aniversari de la institució i la seva evolució, són:

  • Associació Polseres Candela, a la Institució, Organització, Entitat o ONG.
  • Programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, al mitjà o projecte de comunicació.
  • Marc Buxaderas, a la Persona Física.
  • Gimnàstic Tarragona, a l'Empresa.
  • Ajuntament de Masquefa, a l'Administració Pública.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018 ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya i president del Jurat; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Xavier Grau, d’ONCE Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i representants de mitjans de comunicació.

Temas

Comentarios

Lea También