Más de Deportes

Deportes NATACIÓ

La Travessa Nedant Fermí Morera arriba a la 20ª edició

La prova es disputa aquest dissabte 6 de juliol

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una imatge de la prova de la passada edició. FOTO. Ajuntament de Torredembarra

Una imatge de la prova de la passada edició. FOTO. Ajuntament de Torredembarra

Més de 180 participants s’han inscrit a la 20a edició de la Travessia Nedant Fermí Morera, superant totes les expectatives previstes per l’edició d’aquest any que tindrà lloc aquest dissabte 6 de juliol. L’organització va a càrrec de la Regidoria d'Esport conjuntament amb la direcció tècnica del Club Natació Sincronitzada Torredembarra, i compta amb la col·laboració de l’Associació de Rem-Vogadors de Baix a Mar i el Club Marítim Torredembarra. La prova s'inclou en el Circuit Català de Travessies, i, per tant, és puntuable per als nedadors. 

Fermí Morera va ser un periodista esportiu molt conegut i estimat al Camp de Tarragona que va morir jove, l’any 2000. El darrer mitjà de comunicació on va treballar va ser el Diari de Tarragona. La natació era una de les seves grans especialitats periodístiques. Entre d'altre mèrits l’any 1989 va guanyar  l’onzena edició del premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb el treball “Salou ante el reto de 1992, visto por el alcalde Pujals”, publicat al Diari de Tarragona.

El setembre de l'any 2000 es va impulsar la 1a Travessia nedant al Port de Torredembarra amb el nom “Memorial Fermí Morera”, a iniciativa del periodista Josep Coch (excompany i amic seu) que li va plantejar al llavors president de la Unió Esportiva Torredembarra Josep Maria Bernad. Ja són vint les edicions que el recorden a Torredembarra.

L’edició d’enguany ha inclòs la samarreta tècnica en el preu d’inscripció. Per als primers 60 inscrits en la prova absoluta, a més, obtindran de regal el llibre “La Vall de la Vida – l’Aventura de l’Everest” del mateix Fermí Morera, crònica i vivències com a periodista que va formar part de la primera expedició tarragonina a l’Everest l’any 1997. També, com a novetat, la prova es cronometrarà amb xip electrònic. 

Com cada any, hi ha dues travessies, la “Travessia de Menors” amb diferents categories i amb un recorregut de 500 m, sortida a les 10.30 h, davant del Bloc de la Platja de Baix a Mar, fent un circuit. La “Travessia Absoluta” amb un recorregut de 2.200 m, amb sortida a les 11 h, també davant del Bloc de la Platja de Baix a Mar i arribada al mateix lloc.

Temas

Comentarios

Lea También