L'entrenador català Pep Guardiola fitxa pel Manchester City

Substituirà a l'estiu Pellegrini, que abandonarà el 30 de juny el club al qual va arribar el 2013 i amb el qual va aconseguir la Premier League i la Copa de la Lliga la següent temporada

19 mayo 2017 20:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'entrenador català Pep Guardiola ha fitxat per dirigir per tres anys el Manchester City, ha anunciat avui el club del nord d'Anglaterra.

Guardiola, que ja havia anunciat la seva intenció de deixar el Bayern de Munic, prendrà les regnes del club anglès al principi de la temporada 2016-17, ha informat l'entitat en un comunicat.

"Manchester City pot confirmar que en les últimes setmanes ha iniciat i conclòs negociacions contractuals amb Pep Guardiola perquè sigui el primer entrenador del MCFC per a la temporada 2016-17 de la 'Premier League' d'ara endavant", diu la nota.

El club indica que el contracte és "per tres anys" i aclareix que les negociacions que han portat a aquest acord són "un reinici" de les que van quedar interrompudes el 2012.

L'entitat afegeix que ha decidit fer públic el fitxatge "per respecte" a l'actual entrenador, el xilè Manuel Pellegrini, de 62 anys, i els jugadors, a fi d'"eliminar la innecessària càrrega de l'especulació" a la premsa.

"Manuel, que recolza la decisió de fer públic aquest comunicat, està totalment centrat a aconseguir els seus objectius per a aquesta temporada i conserva el respecte i compromís de totes les persones implicades en el lideratge del club", afegeix la nota.

Pep Guardiola, de 45 anys, substituirà a l'estiu Pellegrini, que abandonarà el 30 de juny el club al qual va arribar el 2013 i amb el qual va aconseguir la Premier League i la Copa de la Lliga la següent temporada.

El Manchester City compta amb altres tècnics espanyols, doncs l'empresari català Ferran Soriano és des de setembre del 2012 director executiu del club, mentre que l'exbarcelonista Txiqui Begiristain és director de futbol, també des d'aquell any.

Comentarios
Multimedia Diari