Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nous trams i més dificultat en el proper RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Ahir es va presentar el recorregut a Tarragona de la prova que es disputarà del 22 al 25 d'octubre. Consulta el mapa interactiu amb els trams

Redacció

Whatsapp
Sebastien Ogier al seu pas per El Molar en la darrera edició del rally en la qual es va acabar imposant. Foto: Gerard Llorens

Sebastien Ogier al seu pas per El Molar en la darrera edició del rally en la qual es va acabar imposant. Foto: Gerard Llorens

El 51 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2015 (22 al 25 d'octubre de 2015), encara una nova edició amb més proves especials, un total de 23, de les quals 13 són diferents. Les diverses novetats de l'edició d'enguany permeten aconseguir l'objectiu de l'organitzador de mantenir constantment un desenvolupament esportiu impredictible fins a l'últim moment, a més d'aportar tocs de novetat que sempre destaquen a la prova catalana. Salou i el parc temàtic PortAventura continuaran sent el nucli d'una cursa plenament consolidada a la zona. Parc d'assistència, village, oficina de cursa, sala de premsa i la major part de l'allotjament d'equips i organització, mantenen la ubicació de tots aquests anys: el complex d'oci PortAventura. Pel que fa a Salou, acollirà el podia de sortida i arribada, el repartiment de premis i un dels trams del dissabte

L'itinerari i altres detalls de la prova s'han fet públics aquest dimarts al migdia al Palau de la Diputació de Tarragona, institució que, any rere any, directament i a través del seu Patronat de Turisme, dóna suport a aquest esdeveniment. A l'acte han assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Sebastià Salvadó; el director general de PortAventura, Luis Hérault Vila; el director general de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Xavier Espasa; el secretari d'Ocupació i Relacions laborals de la Generalitat, Joan Aregio; i l'alcalde de Salou, Pere Granados. Tots ells han posat de manifest la contribució del ral·li a la dinamització del turisme i de l'economia en general, tant de la Costa Daurada com de les Terres de l'Ebre. "És tracta d'una enorme eina de promoció i dinamització econòmica del nostre territori, que hem continuat impulsant malgrat la crisi", ha assenyalat en aquest sentit el president de la Diputació de Tarragona. Poblet també ha posat de manifest la implicació de la Diputació i d'altres institucions, entitats i municipis del territori, així com la tasca dels cossos de seguretat durant la prova.

 

Darrer acte oficial del president del RACC, Sebastià Salvadó

Tant el president de la Diputació com la resta de representants de les institucions que promouen el ral·li han destacat la tasca i trajectòria de Sebastià Salvadó, qui amb aquest acte de presentació del RallyRACC s'ha acomiadat com a president del RACC després de trenta anys. Salvadó ha agraït el gran suport dels col·laboradors de l'esdeveniment: "El ral·li és una feina d'equip, treballem colze a colze per tal que sigui un èxit". Salvadó ha rebut un obsequi d'agraïment de mans del president de la Diputació.

 

La prova

El responsable de l'àrea esportiva del RACC, Aman Barfull, ha detallat els diferents trams i característiques de la prova d'enguany, que, ha assenyalat, "guanya un punt de duresa" respecte a l'anterior edició.

 

Dia 1, dijous, 22 d'octubre

Com a continuació del gran impacte mundial que va significar el 2014 la celebració d'una prova especial a Barcelona, el RallyRACC aposta novament per aquesta fórmula, per la qual cosa de nou es correrà aquesta súper especial en la part baixa de Montjuïc, a partir de les 18.08 hores, amb el mateix traçat que tants elogis va rebre fa un any. La sortida oficial del ral·li haurà estat donada a Salou a les 13h, per la qual cosa l'especial de la ciutat i els recorreguts d'enllaç d'anada i tornada a la Costa Daurada formen part del ral·li en si.

 

Dia 2, divendres, 23 d'octubre

L'esperada etapa amb trams mixtos i de terra presenta sensibles novetats. Només els 35,68 km del mixt ‘Terra Alta’ seguiran igual als anys anteriors. La resta dels tres trams del dia, tots sobre terra i com ‘Terra Alta’ a disputar dues vegades, seran nous o amb modificacions que els faran radicalment diferents. 'Mora d’Ebre-Ascó’ (9,62 km) i ‘Bot’ (6,50 km) són trams completament nous, el primer és inèdit i el segon és el conegut el 2014 com a Gandesa però que aquest any es disputarà en sentit contrari. Tanca el contingent del dia ‘Caseres’ (12,50 km), que disputa 10,76 km finals de l'especial ‘Pesells’ de 2014 però amb l'afegit previ d'1,74 km nous. Seran, en total, 128,60 km de velocitat.

 

Dia 3, dissabte 24 d'octubre

Dissabte i diumenge seran dies dedicats en exclusiva a l'asfalt, etapes que també comptaran amb novetats significatives. El dissabte hi haurà cinc especials diferents, entre les quals destaca l'especial de ‘Salou’ (2,24 km), igual a la de fa un any, però també es comptarà amb dos trams completament nous: ‘Porrera’ (7,43 km) i ‘Capafonts’ (19,80 km); un altre que utilitza 5 km d’Escaladei de 2014 però amb 5,5 km nous: ‘Poboleda’ (10,50 km); i una especial, ‘La Figuera’ (26,26 km), que recorre els primers 26,26 km d’Escaladei 2014, per la qual cosa és un traçat que cal considerar com a conegut. Excepte ‘Porrera’ i ‘Salou’, tots els trams es disputaran dues vegades. El quilometratge de velocitat aquest dia serà de 122,79 km.

 

Dia 4, diumenge 25 d'octubre

L'actual estructura que han de tenir els ral·lies del WRC exigeix que el power stage (amb televisió en directe que en el RallyRACC s'oferirà a més de 90 països) es disputi al migdia, per això el recorregut de l'última jornada serà curt en distàncies però no exempt d'una important dificultat. Seran tres trams a doble passada, amb un d'ells nou: ‘Guiamets’ (6,80 km); un altre conegut però que en disputar-se a l'inrevés que fins ara, se’l considera com a nou: ‘Duesaigües’ (12,10 km); i una tercera especial, ‘Pratdip’ (19,30 km), amb els 18 km coneguts fins ara com a Santa Marina als quals al final s'afegeixen 1,3 km nous.

 

Temas

  • DEPORTES

Comentarios

Lea También