Nàstic, 130 anys

19 mayo 2017 20:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Pere Valls Miró, Teresa Fuster Amades i Cristina Pérez Solrà

L’1 de març de 2016 es compleixen 130 anys de fundació del Club Gimnàstic de Tarragona. Aquesta data serveix sovint per parlar del Nàstic més enllà de la vessant ‘resultadista’ de les competicions, ens serveix per fer palès el que per a molts de nosaltres representa formar part d’aquesta entitat amb vocació de permanència poliesportiva, alguns hi som també per tradició familiar.

Segurament una de les raons de fer 130 anys és la tenacitat de moltes persones que durant aquestes tretze dècades han format part del Club, algunes d’elles en èpoques molt difícils, mai no està malament recordar-ho.

L’esport, com a activitat ciutadana, ha canviat molt des del 1886, passant de l’elitisme a la popularització en pocs anys.

El més important per a la gent del Nàstic són els valors rebuts que els nostres predecessors ens varen ensenyar, valors esportius i valors ciutadans, i ara nosaltres intentem transmetre’ls als esportistes que formen part del Nàstic del segle XXI des de la més absoluta transversalitat poliesportiva.

Més enllà dels resultats esportius, que també són importants, una de les raons de l’existència del Club Gimnàstic de Tarragona ha estat, és i serà, la formació d’esportistes, formació de persones. i formar part de la Tarragona que estima l’esport com a activitat ciutadana, adaptant-se a la realitat de cada moment, ara cal pensar també més enllà de la ciutat, amb el territori.

Les persones que formem part del Club Gimnàstic entenem l’esport com un mitjà per millorar la socie-tat que integri i cohesioni, obert a tothom amb vocació de formacióesportiva i ciutadana, per crear lligams a partir dels valors de l’esport, com ara la companyonia, l’amistat, la constància, l’esforç, la disciplina, entre altres.

El repte que temin al davant és una ocasió única per a l’esport de Tarragona, l’any 2017 ens ha de servir per agafar més força i, des del Nàstic com a pal de paller, cal que demostrem la nostra manera de fer des de fa 130 anys.

Quan commemorem aniversaris, cal fer-nos propòsits, cal pensar en el futur immediat i a llarg termini, cal posar les bases per seguir creixent i consolidant el dia a dia, pensant en les noves instal·lacions que en pocs mesos tindrem a Tarragona, reconeixent la feina dels tècnics, pares i mares, aficionats i aficionades, i membres de juntes directives. Sense ells i elles no hauríem arribat fins aquí. 

Comentarios
Multimedia Diari